miercuri, 24 aprilie, 2024

63% din persoanele active în câmpul muncii se confruntă cu probleme de sănătate care le scurtează prematur viața

Distribuie:

Publicat:

Conform datelor disponibile la nivel european, România înregistrează decalaje majore în ceea ce priveşte vârsta medie la care încep să apară problemele de sănătate, iar speranța de viață este cu șase ani sub media europeană.

Andreea Minuță, REGINA MARIA: ‘’Ne propunem ca fiecare angajat din România să facă cel puțin un screening anual.’’

Eforturile de educație în domeniul sănătății duc, pe termen mediu și lung, la reducerea costurilor de spitalizare și la scăderea numărului de pacienți cu probleme medicale grave, care pot fi preîntâmpinate sau tratate încă din stadii incipiente. În contextul în care nevoia pentru educație în sănătate devine prioritară, companiile și furnizorii medicali ajung să preia această responsabilitate, în beneficiul angajaților și al populației active. Programul ‘’Screening-ul salvează vieți!’’, desfășurat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA alături de Banca Transilvania în ultimii cinci ani, are ca scop dezvoltarea unor comportamente sănătoase în rândul angajaților, prin monitorizarea atentă a sănătații și efectuarea screening-urilor anuale, în completarea serviciilor incluse în abonamentul medical.

Datele McKinsey&Company arată că 63% dintre persoanele active în câmpul muncii se confruntă cu probleme de sănătate care le scurtează prematur viața. Depistarea precoce a unei boli grave, cum este cancerul, permite aplicarea unui tratament maxim eficient. În acest sens, singura modalitate certă de a descoperi boala în stadiu incipient este efectuarea investigațiilor preventive.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img