joi, 25 aprilie, 2024

7 alimente care trebuie sa se gaseasca in meniul zilnic

Distribuie:

Publicat:

Cercetarile realizate in ultimii ani in domeniul alimentatiei au identificat 7 alimente care nu sunt numai hranitoare, ci si delicioase si economice. Iata ce alimente nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic:

Nuci

Au un continut ridicat de acizi grasi Omega 3, motiv pentru care medicii nutritionisti le recomanda in special persoanelor care sufera de depresie, acuza stari de oboseala sau se confrunta cu astenie. Pe langa faptul ca sunt un snack delicios si consistent, joaca si un rol important in sanatate, fiind o sursa de energie, antioxidanti si vitamine.

Avocado
Denumit “Regele fructelor”, avocado contine acizi grasi mononesaturati, vitamina B6, acid folic, vitamina A si C, potasiu, magneziu, cupru, niacina (vitamina B3), fier si zinc. Confera energie, prin continutul crescut de lipide si grasimi, majoritatea grasimilor sunt insa mononesaturate, cu rol in promovarea sanatatii. Adauga avocado in sandwichuri si salate in loc de maioneza sau alte sosuri.

Lamaie
O singura lamaie contine peste 100% din necesarul zilnic de vitamina C, care te ajuta sa iti mentii sanatatea oaselor si frumusetea pielii. in plus, antioxidantii din lamaie inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene.

Ciocolata neagra
Cercetari recente au descoperit multe beneficii ale ciocolatei. insa trebuie sa tinem cont de ce fel de ciocolata consumam. Cea mai buna ciocolata este cea mai “neagra” pe care o gasiti, neprocesata, cu aroma puternica si cu un continut de cel putin 60% cacao.

Spanac
Este bogat in fibre si sarac in calorii, deci este ideal de adaugat crud in salata. in plus, este foarte sanatos pentru pielea ta ssi te ajuta sa iti pastrezi sanatatea ochilor. Cercetatorii au demonstrat ca spanacul contine o multime de fitonutrienti – substante care incetinesc procesul de imbatranire.

Leguminoase
Sunt bogate in antioxidanti, ceea ce este este excelent pentru organismul tau. in plus, studiile arata ca un consum echilibrat de leguminoase – fasole, naut, linte, mazare, reduce riscul de cancer de san.

Banane
Sunt foarte bogate in substante nutritive, inclusiv vitaminele A, B, C si E, impreuna cu minerale precum potasiu, zinc, fier si magneziu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img