vineri, 29 martie, 2024

7 alimente pe care nutritionistii le consuma zilnic

Distribuie:

Publicat:

Varietatea este condimentul vietii si cheia catre o dieta echilibrata. Exista numeroase alimente bogate in vitamine si minerale pe care nu le integram intotdeauna in dieta, dar care se numara printre preferatele nutritionistilor, scrie adevarul.ro potrivit revistei Women’s Health.

Alimente benefice sanatatii pe care nutritionistii le includ in dieta zilnica: Fulgi de ovaz. „Mananc zilnic fulgi de ovaz. Sunt asa de usor de combinat, in functie de sezon sau de starea de spirit. Ii prepar cu lapte si o multime de mixuri. Printre favoritele mele se numara untul de arahide, fructele proaspete, semintele de dovleac sau chipsurile de ciocolata. Astfel, micul dejun va fi alcatuit din cereale integrale, grasimi sanatoase si proteine, reusind sa-mi stapaneasca foamea pana la masa de pranz. Daca vreau sa pun accentul pe proteine, adaug un ou“ – Lindsay Livingston.

Chefir. „Chefirul este un aliment minune, contine proteine ??de inalta calitate, fiind o mai buna alternativa de obtinere a calciului decat din lapte. Poate fi consumat la micul dejun, in timp ce ai grija de copil, sau in drum spre birou. De asemenea, este o sursa bogata de probiotice, care ajuta la mentinerea echilibrului florei intestinale. Puteti sa-l combinati cu fructe congelate sau spanac“ – Sumner Brooks.

Oua fierte. „Ouale fierte sunt o sursa importanta de proteine ??de inalta calitate, au un continut caloric scazut, fiind perfecte atunci cand vrei sa tii foamea departe. Fierb cateva oua in fiecare week-end pentru a le avea la indemana pe tot parcursul saptamanii de lucru, pentru o gustare sau ca parte a unui mic dejun echilibrat“ – Tanya Halliday.

Nuci. „Mananc nuci in cele mai multe zile ale saptamanii. Nucile, migdalele si fisticul sunt printre preferatele mele, asa ca le am mereu in bucatorie. Sunt pline de grasimi sanatoase si fibre, care sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa. Includ nucile in gustarile mele, dar si in preparate precum painea, iar caju sau migdale in retetele de deserturi“ – Kim Melton.

Iaurt. „Fie ca il consumi la micul dejun sau pentru o gustare, iaurtul este unul din alimentele mele preferate. Are un continut ridicat de proteine, putand fi combinat cu fructe, fulgi de ovaz, nuci sau seminte. Iaurtul este, de asemenea, o sursa fantastica de calciu si probiotice, asigurand reechilibrarea florei intestinale“ – Mandy Enright

Seminte de Chia. „Oamenii nu primesc necesarul de fibre in dieta lor, chia fiind o sursa importanta care contine cinci grame pe lingura. Poate fi adaugata in piureuri, iaurt, fulgi de ovaz sau salate. De asemenea, poti incerca budinca de chia, o gustare rapida si extrem de sanatoasa“ – Andrea Hardy

Frunze verzi. „Kale, spanac, salata, papadie sau orice alte verdeturi sunt foarte bune pentru organism. Le puteti include in diferite retete, parte dintr-o salata pentru pranz sau cina. De asemenea, puteti prepara si piureuri verzi. Acestea sunt bogate in potasiu si vitaminele A, C si K. De asemenea, sunt o sursa importanta de magneziu, calciu si fier, fiind sarace in calorii si bogate in fibre, oferind usor senzatia de satietate“ – Kristina LaRue

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img