vineri, 29 martie, 2024

7 beneficii de care ai parte cand investesti in sisteme de picurare moderne

Distribuie:

Publicat:

Esti tentat sa investesti in sisteme de picurare moderne, cu ajutorul carora sa asiguri necesarul de apa plantelor pe care le cresti in gradina?

Descopera beneficiile pe care astfel de echipamente ti le pot oferi, iar astfel te bucuri de recolte bogate si produse naturale, gustoase.

Poti comanda online sisteme de picurare

In loc sa te plimbi prin marile magazine cu produse si obiecte pe care sa le folosesti in agricultura, este bine sa stii ca poti comanda online sistemele de picurare de care ai nevoie. In dreptul fiecarui model gasesti atat fotografii reprezentative, cat si descrieri amanuntite, care te ajuta sa iei usor o decizie!

Le poti monta singur

Atunci cand primesti acasa coletul cu sistemul de picurare pe care l-ai ales, primesti totodata si instructiuni pentru montaj. Cu putina rabdare si indemanare, te poti ocupa singur de acest aspect, astfel incat sa nu apelezi la altcineva. Asigura-te ca ai acces la o sursa de apa bogata si monteaza sistemul de picurare fie in linie dreapta, fie in functie de cum ai rasadurile ori plantele sau florile, pentru a te asigura ca apa ajunge direct la radacina acestora.

Iti eficientizezi munca

Sistemele de picurare iti sunt de mare ajutor inclusiv pentru reducerea muncii pe care o depui pentru intretinerea culturilor de legume, fructe sau legume. In loc sa te trezesti in fiecare dimineata sa uzi, poti sa setezi echipamentul astfel incat sa porneasca automat la o anumita ora. Ulterior, in functie de nevoile plantelor tale, poti sa selectezi intervalul orar la care sistemul sa porneasca din nou.

Eviti pierderile de apa

De regula, atunci cand uzi manual, se pierde foarte multa apa. Sistemele de picurare sunt eficiente in acest sens, pentru ca iti permit sa pozitionezi benzile cat mai aproape de radacinile plantelor. In acelasi timp, pamantul dintre randuri ramane uscat, permitandu-ti sa te plimbi pe aici oricand ai nevoie sa intretii culturile. Mai mult, pentru ca solul nu este udat peste tot, buruienile nu se mai dezvolta la fel de mult, asa ca oferi plantelor posibilitatea de a creste frumos, fara a fi ,,sufocate”.

Iti sporesti productivitatea

In timpul pe care l-ai fi petrecut in mod normal udand plantele poti alege sa desfasori o alta activitate de intretinere a culturilor. Astfel, te bucuri de recolte mult mai bogate. Studii in acest sens au scos la iveala ca poti obtine recolte chiar si cu pana la 50 – 60% mai bogate decat atunci cand ai fi depins de conditiile meteo sau ai fi udat manual.

Presiune scazuta

Despre sistemele de irigatii prin picurare mai trebuie sa stii ca functioneaza la o presiune foarte joasa. Asta inseamna ca solul se mentine in permanenta umed, pentru ca plantele tale sa isi ia singure exact atata apa cata le este necesara.

Nu trebuie sa nivelezi lotul de pamant

Nu in ultimul rand, printre beneficiile de care mai ai parte atunci cand investesti in sistemele de picurare moderne se numara si faptul ca nu esti obligat sa nivelezi lotul de pamant si nici sa-l drenezi. Setand cu atentie echipamentele pe care le cumperi, poti sa le montezi usor chiar si pe terenurile cu denivelari: in timp, datorita apei, pamantul se aseaza foarte bine, asigurand plantelor conditii optime in care sa creasca.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img