sâmbătă, 20 aprilie, 2024

7 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata pe stomacul gol. Daca tii la sanatatea ta, le vei evita

Distribuie:

Publicat:

Esti ceea ce mananci – toata lumea a auzit de aceasta zicala. Sanatatea noastra e influentata insa si de ce facem inainte de masa. Iata cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le faci pe stomacul gol:

1. Nu trebuie sa iei medicamente anti-inflamatorii pe stomacul gol. Nu ar trebui sa iei aspirina, paracetamol sau alte medicamente anti-inflamatorii pe stomacul gol. Daca faci asta, nu vor mai fi eficiente si s-ar putea chiar sa ai probleme de sanatate serioase.

Poti sa reduci efectele negative daca bei lapte sau daca bei multa apa cu medicamentul.

2. Nu trebuie sa bei cafea pe stomacul gol. Cafeaua, chiar si cea decofeinizata, stimuleaza producerea de acid, care poate cauza arsuri la stomac si alte probleme ale tractului digestive. Daca nu mananci ceva la micul dejun dupa cafea s-ar putea sa dezvolti o deficienta de serotonina si nu vei avea o dispozitie prea buna toata ziua.

Daca nu ai cum sa renunti la obiceiul de a bea cafea pe stomacul gol, incearca sa adaugi lapte in ea.

3. Nu trebuie sa bei alcool pe stomacul gol. Alcoolul este absorbit de doua ori mai repede pe stomacul gol, la fel cum s-ar intampla in cazul in care ti l-ai injecta in vene. Efectul sau va trece mai incet, ceea ce iti va provoca o mahmureala severa.

Vor exista consecinte negative pentru ficat, inima, rinichi. Daca situatia e de asa natura incat trebuie sa bei pe stomacul gol, alege ceva rece, necarbonat, fiindca se absoarbe mai incet.

4. Nu trebuie sa mesteci guma pe stomacul gol. Acidul clorhidric produs atunci cand mesteci guma distruge membrane mucoasa a stomacului atunci cand e gol si, daca ai acest obicei, vei face gastrita. Ceva mai inofensive sunt gumele care contin indulcitori naturali, nu zahar.

5. Nu trebuie sa faci exercitii fizice intense pe stomacul gol. Se crede ca arzi mai multe calorii daca faci exercitii pe stomacul gol. Nu se intampla asta – ci pierzi masa musculara mult mai intens, iar exercitiile fizice nu sunt foarte eficiente deoarece corpul nu are energie. Incearca sa faci exercitii aerobice, daca tii neaparat, nu ceva foarte greu.

6. Nu trebuie sa bei suc de citrice pe stomacul gol. Fibrele acide continute de citrice irita stomacul gol, ceea ce poate sa cauzeze gastrita. Sucul proaspat stors de citrice nu iti va face rau daca il diluezi cu apa, in proportie de 1:1 sau 2:1.

7. Nu trebuie sa ai discutii aprinse pe stomacul gol. Cercetatorii americani au descoperit ca atunci cand ne e foame nu ne mai controlam prea bine, deoarece creierul are nevoie de energie pentru acest lucru. Daca nu ai timp sa mananci inainte de o conversatie importanta, bea ceva cald – ceai, de pilda – si ofera-i unul si interlocutorului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img