joi, 28 martie, 2024

7 moduri foarte simple de a intari sistemul imunitar

Distribuie:

Publicat:

Intareste-ti sistemul imunitar! Sistemul imunitar este ceea ce ne protejează împotriva infecțiilor și a bolilor cauzate de virusuri sau bacterii rele. Când nu este bine, nu mai poate distinge cu adevărat între ceea ce este sănătos și agenții infecțioși. Acest lucru îl împiedică să funcționeze la capacitate maximă și poate avea efecte negative asupra organismului pe termen lung. Mai mult decât atât, atunci când este slăbit, se simte din cauza diferitelor simptome: ne simțim obosiți, mușchii pot fi dureroși, rănile se vindecă lent sau racesti mai usor. Iată câteva modalități naturale de a consolida sistemul imunitar.

1) Nu abuzați de soare

Soarele poate fi benefic în doze mici pentru a secreta vitamina D, cu toate că supraexpunerea face ca pielea să îmbătrânească mai devreme, poate da cancer și slăbește sistemul imunitar.

2) Intareste-ti sistemul imunitar! Puneți articolele potrivite pe farfurie

Vitamina A (carne de vită, pește, produse lactate, fructe și legume etc.) are efecte benefice asupra dinților, pielii și țesuturilor moi sau osoase, dar ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar.
Vitamina C (kiwi, mango, papaia, grapefruit, coacăze neagrăe) este importantă în regenerarea țesuturilor. Menține oasele, ligamentele, tendoanele, vasele de sânge și, în general, întregul corp sănătos datorită capacității sale de a promova vindecarea rănilor, de a preveni îmbătrânirea celulelor și de a elimina toxinele în timp ce luptă împotriva efectele radicalilor liberi.
Vitamina E protejează celulele de deteriorarea cauzată de radicalii liberi, consolidând astfel sistemul imunitar prin promovarea formării de celule roșii din sânge

Zincul (stridii, pâine de secară, carne de vită) întărește sistemul imunitar.
Cimbrul este un fortificator natural excelent pentru a-l consuma sub formă de ceai de două ori pe zi.
Ghimbirul combate acumularea de toxine în organe, curăță sistemul limfatic și încălzește organismul.
Probioticele (iaurturi, kimchi, usturoi) se găsesc în mod natural în corpul nostru și întăresc sistemul imunitar.

3) Asigurați-vă că veți avea un somn de calitate

Este vital pentru corp și minte. Noaptea, organismul produce celule și deja se pregătește pentru a doua zi (uneori stresant, obosit sau expus la viruși). O noapte proastă te face mai predispus la stres, iar corpul tău are mai puțină rezistență pentru a face față agresiunilor externe, crescând astfel riscul de a te îmbolnăvi.

4) Intareste-ti sistemul imunitar! Nu bea alcool

Alcoolul conține metaboliți numiți aldehide care au un efect dăunător asupra sistemului imunitar. Acest lucru te slăbește și crește riscul de a capta boli. Alcoolul este el însuși o sursă de boli precum cancerele la nivelul gurii, esofagului, ficatului și chiar colonului, pentru a numi câteva.

5) Râdeți și fiți pozitivi

Mai multe studii au legat râsul cu creșterea anticorpilor. Deci, încercați: râdeți pentru a stimula sistemul imunitar caci „persoanele mai fericite sunt mai puțin susceptibile să aibă o răceală atunci când sunt expuse la virusuri”, spune Sheldon Cohen, profesor de psihologie la Carnegie Mellon University. Lucrările sale au arătat că oamenii care sunt mai puțin fericiți, mai puțini calmi sau lipsiți de vitalitate au de trei ori mai multe șanse să obțină o răceală decât oamenii pozitivi. Acestia din urmă combat cu ușurință infecția datorită citokinei (proteină care reglează răspunsul imun) care este produsă într-un mod suficient de important pentru a mobiliza sistemul imunitar și celelalte celule.

6) Intareste-ti sistemul imunitar! Gândește-te la detoxifiere!

Menținerea unui ficat sănătos este o garanție a unui sistem imunitar eficient. Pentru a-l ajuta să fie eficient in detoxifiere, nu ezitați să optați pentru alimente care îl stimulează și să îl ajutai să elimine toxinele. Pentru aceasta, consumați de exemplu broccoli, kale, salată.

7) Bea ceai

Apa potabilă este deja o idee minunată pentru protejarea organismului. Dar dacă bei și ceai negru, verde sau matcha, vei completa cu L-teină, care va crește numărul de interferoni (proteine ​​pe care le produce sistemul nostru imunitar).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img