vineri, 26 aprilie, 2024

7 sfaturi de hrănire cu biberonul pentru noii părinții

Distribuie:

Publicat:

Dacă aveți un bebeluș cu probleme de prindere în primele săptămâni, probabil că ați ales să pompați și suplimentați în această perioadă. Mulți părinți nu au cunoștințe anterioare despre bebeluși (este singurul copil și nu au mai fost niciodată în preajma bebelușilor).

Odată ce aceștia se prind în sfârșit la sân, mulți vor refuza destul de mult biberonul. Cu alții, este ceva natural; se prind în momentul în care au fost așezați pe pieptul mamei. Așa că hrănirea cu biberonul nu a fost niciodată un lucru cu care părinții au trebuit să se confrunte.

Chiar dacă unii părinți au experiențe din creșterea verișorilor mai mici, când vine timpul să își îngrijească proprii copii, aceștia se vor simți nepregătiți. Un lucru este cert, când vine vorba de hrănirea cu biberonul, ajută să fiți destul de bine informați despre ce trebuie și ce nu trebuie să faceți. Așa că astăzi, vă împărtășim câteva sfaturi pentru părinții aflați pentru prima dată în această situație

Sfaturi de hrănire cu biberonul pentru noii părinți

Considerăm că întregul proces de hrănire cu biberonul poate fi destul de descurajant și chiar puțin copleșitor pentru părinții aflați la prima experiență. Astăzi am enumerat câteva sfaturi pe care le-am învățat de-a lungul timpului și care credem că vor fi foarte utile pentru noii părinți.

Fiți pregătiți: de ce aveți nevoie?

Fie că vă hrăniți bebelușul cu biberonul Philips Avent folosind lapte praf, lapte matern exprimat sau o combinație a celor două, este util să fiți pregătită. Asigurați-vă că ați cumpărat orice kit de care veți avea nevoie, cum ar fi biberoane și tetine.

Există multe tipuri diferite de biberoane și tetine de vânzare. Poate dura ceva timp să încercați câteva diferite pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră și pentru copilul dumneavoastră.

De asemenea, puteți cumpăra echipamente suplimentare dacă doriți. De exemplu, unele mămici vor extrage laptele manual, în timp ce altele vor folosi o pompă de sân electrică. Există, de asemenea, o gamă de echipamente de sterilizare pe care le puteți cumpăra.

Prepararea laptelui praf pentru sugari

Sticlele și tetinele Philips Avent trebuie să fie spălate bine și sterilizate înainte de fiecare utilizare.

Atunci când preparați laptele praf pentru sugari, este foarte important să vă asigurați că apa este la temperatura corectă, deoarece laptele praf nu este sterilizat. Măsurați cantitatea corectă de apă la 70°C în biberon, înainte de a adăuga numărul corect de linguri de pulbere (instrucțiunile privind volumul de apă și numărul de linguri se găsesc pe ambalaj). Diferite mărci au lingurițe de dimensiuni diferite. Trebuie să aveți grijă pentru a evita utilizarea accidentală a unei cantități prea mari sau prea mici de lapte praf.

Este important să respectați bunele practici de igienă, cum ar fi să vă spălați întotdeauna pe mâini înainte de a pregăti hrana bebelușului și să urmați toate instrucțiunile de pe ambalajul laptelui praf. Acest lucru ajută la prevenirea unei infecții la bebelușul dumneavoastră.

Cum să identificați semnele timpurii de foame

Fiți atenți la orice semn timpuriu care indică faptul că bebelușului dumneavoastră îi este foame. Este posibil să înceapă să scoată limba, să-și sugă pumnii sau poate să-și întoarcă capul într-o parte. Plânsul este ultimul semn că vrea să se hrănească, așa că este mai bine să hrăniți bebelușul înainte ca acesta să o facă.

Legătura cu bebelușul dvs.

Hrănirea bebelușului, în special în primele zile, poate fi un moment bun pentru apropiere și legare de sine. Așadar, fie că dvs. sau partenerul doriți să petreceți un timp special cu micuțul vostru, asigurați-vă că vă simțiți confortabil și creați un mediu calm. Este mai bine să limitați hrănirea la dvs. și la partenerul dvs. în primele zile pentru a construi o relație apropiată și plină de dragoste cu bebelușul dvs. și pentru a-l ajuta să se simtă în siguranță și protecție. Unii bebeluși răspund bine la muzica de fundal, în timp ce alții preferă să fie liniște. Pe măsură ce cresc, majoritatea bebelușilor se vor bucura să se uite în ochii dumneavoastră.

Cum să vă țineți bebelușul în brațe pentru hrănirea cu biberonul

Țineți copilul aproape de dumneavoastră. Ar trebui să fie destul de drept, cu capul sprijinit – astfel încât să poată respira și înghiți confortabil. Sprijiniți copilul astfel încât să fie ușor ridicat și să vă poată privi. Bebelușii nu ar trebui să fie întinși pe spate sau lăsați singuri cu un biberon Philips Avent sprijinit când sunt hrăniți, pentru a evita orice risc de sufocare.

Cum să vă hrăniți bebelușul cu ajutorul unui biberon

Frecați ușor tetina biberonului de buza superioară a bebelușului dumneavoastră pentru a-l încuraja să deschidă gura și să tragă tetina înăuntru, în loc să o forțeze în gură. Înclinați biberonul pe orizontală, cu o ușoară înclinare, doar atât cât să vă asigurați că există lapte în tetină. Acest lucru previne, de asemenea, ca laptele să curgă prea repede. Ghidați-vă după reacțiile bebelușului dvs. în timp ce îl hrăniți. Ar trebui să fie capabil să sugă și să înghită, încet și natural, fără să bolborosească și fără să împingă tetina afară cu limba.

Dacă tetina se aplatizează în timpul hrănirii, trageți ușor de colțul gurii lor pentru a elibera vidul.

Găsiți biberonul potrivit pentru nevoile bebelușului dumneavoastră.

Când vine vorba de găsirea biberoanelor potrivite pentru copilul dvs., Philips Avent v-a acoperit. Sticlele Philips Avent sunt, de multe ori, prima alegere pentru noii părinți și una în care au încredere. Sticlele nu conțin BPA, sunt ușor de folosit și de curățat.

Sticlele Philips Avent Anti-Colic cu aerisire AirFree Vent sunt concepute pentru o mai mică ingestie de aer, deoarece tetina rămâne plină de lapte, nu de aer. Dacă bebelușul dvs. tinde să fie mai gazos, folosirea biberonului potrivit poate ajuta semnificativ la reducerea gazelor, a colicilor și a refluxului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img