News Flash:

7 sfaturi pentru a deveni un jucător de poker mai bun

22 Mai 2020
1562 Vizualizari | 0 Comentarii
poker online

7 sfaturi pentru a deveni un jucător de poker mai bun

Îți prezentăm 7 sfaturi care te vor putea ajuta să devii un jucător de poker mai bun, fără să te batem la cap cu îndemnul de a citi nu știu câte cărți sau de a memora anumite statistici. Vei putea să aplici deîndată aceste sfaturi simple:

1. Nu folosi freeroll-urile pentru a testa strategii. Foarte mulți pasionați de poker cad în această capcană. De ce spun capcană? Participanții nu se iau în serios. Majoritatea celor care intră la freeroll-uri vor risca și vor încerca să-și mărească rapid potul, chiar cu prețul eliminării imediate. De aceea, nu de puține ori vom vedea că la sfârșitul primei mâini sunt eliminați câțiva jucători de la masa la care am nimerit. Practic, nu are sens să încerci să aplici strategii, să-ți înveți adversarii, să aplici conceptul valorii mâinii sau alte lucruri de acest gen, întrucât aproape nimic nu va avea logică în ceea ce se întâmpla la mese. Este adevărat că, freeroll-urile pot fi extrem de utile pentru începătorii care vor să se familiarizeze cu jocul de poker online sau cu o nouă platformă. În acest sens, vă recomandăm să încercați Unibet Poker.

2. Valoarea mâinii este dată și de poziție. Chiar dacă folosești o aplicație care îți indică cu precizie valoarea estimată a fiecărei mâini, asta tot nu va fi suficient pentru a-ți mări șansele de reușită. Poziția la masă este extrem de importantă. De cele mai multe ori, începătorii își apără cu orice preț blind-ul și intră în tot felul de mâini cu cărți mediocre, chiar dacă s-au dat raise-uri și re-raise-uri înaintea rândului lor. Cărți precum KJ sau un As slab nu merită jucate atunci când contextul nu îți este extrem de favorabil. Încearcă să prioritizezi mâinile în care te afli în ultima sau penultima poziție înainte de blind, pentru că vei avea mai des ocazia să controlezi jocul.

3. Nu te preda în fața adversarului. Primul lucru pe care trebuie să-l faci când ești așezat la o masă este să îți urmărești adversarii, pentru a-ți da cât mai rapid seama cu cine vei avea de a face. În același timp însă, nu îi lăsa pe ceilalți să te citească deîndată. Începe cu un stil de joc imprevizibil și schimbă tiparul de la o mână la alta. Evident, asta nu înseamnă că trebuie să-ți decimezi bugetul, ci doar să le diminuezi eficiența estimărilor pe care le vor face adversarii. Dacă ești începător și deși ai început să urmărești tutoriale despre poker, să citești cărți, realizezi că mai ai multe de învățat, nu trebuie să ai mentalitate de loser. Chiar dacă observi anumiți jucători buni, care îți depistează bluf-urile și care te determină des să renunți la cărțile din mână, nu te lăsa descurajat.

4. Nu te gândi că pokerul este la fel ca pescuitul. Spre deosebire de pariurile pe fotbal, acolo unde aștepți să intre golul, la poker nu trebuie să ai o astfel de mentalitate. Dar comparația cu pescuitul este poate și mai bună: cum pescarii așteaptă să tragă peștele, așa așteaptă mulți pokeriști să le vină cartea care să le completeze chinta sau culoarea. Fără îndoiala, această strategie este complet falimentară. De ce? Pentru că nu se ține cont de probabilități. Jucătorul care dă call de mai multe ori cu speranța că va prinde o astfel de combinație, chiar dacă câștigă, a jucat prost. Rareori poate fi justificată o astfel de urmărire. Dacă vei urmări articole în care se explică astfel de mâini vei vedea care sunt probabilitățile matematice în fiecare moment și vei înțelege că, de cele mai multe ori, este bine să renunți.

5. Nu te juca cu bluful. Dacă ai văzut filme cu poker, probabil te-ai gândit că bluful este experiența maximă pe care o poți avea practicând acest joc. Într-o oarecare măsură, acest lucru poate fi valabil, însă odată ce vei progresa și veni deveni mai bun, vei vedea că disciplina bate adrenalina. Adică, această senzație nu te va mai stimula atât de puternic odată ce vei înțelege mai bine care sunt factorii cheie din spatele succesului în jocul de poker. Îți face o defavoare dacă efectiv începi să joci cu gândul de a face un bluf. Acest lucru trebuie să vină natural și nu programat, în momente prielnice, atunci când situația cere o astfel de abordare. Înainte de asta însă, trebuie să-ți cunoști bine adversarii și să aștepți contextul potrivit. Altfel, vei avea parte de dezamăgiri.

6. Nu încerca să te răzbuni. Nu degeaba se zice că răzbunarea e arma prostului. Chiar este. De câte ori nu ai avut impresia că ai descoperit un bluf? De câte ori nu ai dat call (sau chiar raise) doar pentru a împiedica sau da în vileag un posibil bluf? Sau nu ai căutat să te răzbuni pe un jucător care te-a împiedicat pe tine să reușești unul? Regula este simplă: Lasă orgoliile deoparte când ești la masa de poker. Este mai bine să faci pe prostul și să fii luat de prost, decât să ieși în evidență și să fii cel mai atent monitorizat jucător de la masă. Atunci când vine vorba de interceptarea unui bluf, trebuie să ții cont numai de acest sfat: comportă-te ca și cum nu ai avea impresia că adversarul blufează. Adică, dacă ai cărți bune, joacă, dacă ai cărți slabe, nu juca. Nu risca bani doar pentru că ai impresia că adversarul nu are nimic, pentru că, chiar și dacă este adevărat, tot vei avea de pierdut dacă nu ții cont de sfatul anterior.

7. Practică detașarea emoțională. Un jucător de poker care se lasă ghidat de emoții poate fi ușor controlat de către adversari. În momentele în care te enervezi, este cel mai bine să faci pauză. Nu contează câte este nevoie, 10 minute, 2 ore sau 5 zile. Chiar și cei mai buni jucători de poker din lume trec prin momente proaste, așa că nu te aștepta ca în cazul tău, lucrurile să meargă pe roate întotdeauna, doar pentru că respecți o serie de reguli. Nu. Mai de grabă, învață să joci pentru a face performanță și nu pentru orgoliu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1026 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047838 (s)