miercuri, 24 aprilie, 2024

7 sfaturi pentru a face fata cancerului

Distribuie:

Publicat:

Diagnosticul de cancer reprezinta o incercare importanta, indiferent daca este vorba despre un copil sau un adult. Pacientul este bine sa retina ca indiferent de prognostic sau de grijile pe care si le face, exista resurse si strategii pentru a putea face fata mai usor acestor incercari.

Iata cateva sugestii:

1. Educatia
E bine ca pacinetul sau parintele copilului bolnav sa afle tot ce poate despre boala – tipul de cancer, stadiul si riscurile implicate si optiunile de tratament si efectele lor secundare. Cu cat mai mult stie, cu atat este mai capabil sa se implice in luarea deciziilor. In afara de discutiile cu medicul, e bine sa caute informatii in carti sau pe Internet.

2. Activitatea
Desi pacientul se poate simti obosit si descurajat, este bine sa nu-I lase pe ceilalti – cum ar fi membrii familiei sau medicii – sa ia deciziile importante in locul sau. Este vital ca pacientul sa aiba un rol activ in tratamentul sau.

3. Mentinerea unui sistem puternic de suport
Un sistem de suport puternic si o atitudine pozitiva pot ajuta ca pacientul sa faca fata incercarilor aduse de boala. Desi prietenii si familia pot fi cei mai buni aliati, acestia pot avea uneori probleme in a face fata bolii persoanei dragi. Pentru pacient sunt disponibile grupuri de suport ale pacientilor cu acelasi diagnostic, iar acestea pot fi de mare ajutor.

Desi grupurile de suport nu sunt pentru toata lumea, ele pot fi o sursa buna de informatii practice pentru pacient si pentru familia sa. In acest fel se pot dezvolta legaturi profunde si durabile cu persoane care trec prin aceleasi probleme.

Citeste continuarea pe sanatate.bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img