miercuri, 24 aprilie, 2024

70 de copii din Vovriești și împrejurimi au participat la tabăra oferită de Episcopia Hușilor

Distribuie:

Publicat:

La inițiativa Părintelui Episcop Ignatie, din data de 16 iunie 2022, au reînceput, în Episcopia Hușilor, taberele misionare rurale, pentru copii și tineri, „Copilărie și credință”.  Programul, aflat la a IV-a ediție, este dedicat anul acesta unui număr de 12 comunități, fiecare tabără durând 4 sau 5 zile.

Atelierele tematice și activitățile educative non-formale, la care vor participa cei mici, susținute de voluntarii Asociației JoyCamps Romania, sunt diversificate și anul acesta, și constau în: comunicare, prim-ajutor, orientare și supraviețuire în natură, magic-hands, tir cu arcul, spiritualitate, drumeție, muzică, dans, vânătoare de comori, foc de tabără, și multe alte programe surpriză.

Zilele trecute am revenit în satele județului Vaslui, cu multă emoție și bucurie, pentru a le oferi copiilor o vacanță de neuitat, prin taberele „Copilărie și credință”, devenite o tradiție frumoasă în Episcopia Hușilor, derulate de Sectorul activități cu tineretul, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie. Am poposit în prima tabără la Vovriești, la granița cu județul Neamț, unde au participat în tabără 70 de copii din cele trei sate Vovriești, Ciurea și Bălușești, dar și copiii din parohia Țibăneștii Buhlii.

La fel ca în anii trecuți, acest proiect se desfășoară și vara aceasta cu ajutorul celor 80 de voluntari ai Asociației „JoyCamps Romania”, care pun mult suflet în activitățile de voluntariat printre cei mici.

Țin să mulțumesc preoților Emilian Caraza, de la parohia Vovriești, Ilie Andrei Bogdan de la Țibăneștii Buhlii, Cristian Jitaru de la Dumești I și Constantin Tomozei de la Dumești II, Primăriei și Școlii din comuna Băcești, pentru implicarea frumoasă la desfășurarea primei tabere din perioada 16-20 iunie 2022.

A doua tabără se va derula în localitatea Alexandru Vlahuță, începând cu ziua de 21 iunie, a menționat domnul consilier eparhial Marian Dumitru Rugină, coordonatorul Asociației JoyCamps Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img