vineri, 19 aprilie, 2024

74 de cupluri aniversate de Primăria Vaslui la Nunta de Aur

Distribuie:

Publicat:

Primăria Vaslui a făcut o tradiţie din a sărbători cuplurile vârstnice la împlinirea a 50 de ani de căsătorie.

Ultima ediţie a acestei sărbători s-a desfăşurat pe 15 august, în cadrul Zilelor culturale ale municipiului Vaslui.

Cu această ocazie, 74 de cupluri au primit din partea primarului Vasile Pavăl certificate de căsătorie şi diplome într-un cadru festiv din care nu au lipsit şampania, pişcoturile şi buchetele de flori.

A fost nuntă mare la un restaurant din oraș, cum nu a mai fost niciodată, semn că anul 1972 a fost rodnic în întemeierea de familii.

Și în acest an rolul de naș a fost jucat de primarul Vasile Pavăl.

”Este prinosul nostru pentru voi cei care ați știut să vă păstrați alături în comuniune armonioasă. Dincolo de încercări și necazuri, ați știut să faceți din înțelegere, din împărtășire și respect reciproc bilanțul unei vieți de familie împlinite. Avem nevoie de sfatul vostru, de experiența voastră de viață. Este astăzi o nouă întâlnire specială cu voi, prilej de a vă rosti încă o dată gândul meu bun și a vă dărui adânca mea gratitudine”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu toţii şi-au amintit cele mai frumoase momente ale tinereţii şi au retrăit momentul căsătoriei, dar şi jumătatea de secol trăită împreună, cu bune şi cu rele.

„Faceți parte dintr-o generație cu trăsături specifice, pe care poate nu o să le mai întâlnim la generațiile viitoare. Cred că fiecare dintre cei prezenți în această sală, trecând peste limitele evenimentului simbolic a împlinirii a 50 de ani de căsnicie, își dă seama că generația aceasta s-a născut, s-a instruit, a acționat în cealaltă ordine socială și a trecut și în cei 30 de ani a acestei ordini sociale. Cred că este printre ultimele generații care a construit România așa cum este ea astăzi, pe care foarte mulți o criticăm, dar ar trebui să avem reținerea necesară și să o lăudăm, pentru că este exact ceea ce am putut noi să facem”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, invitat la eveniment.

Perechile sărbătorite s-au ghidat în cei 50 de ani de căsătorie prin înţelegere, respect şi iubire reciprocă!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img