vineri, 19 aprilie, 2024

8 alimente pe care sa nu le mananci seara

Distribuie:

Publicat:

Daca inca iti este foame noaptea, dupa cina, si cauti sa mai mananci ceva, este bine sa stii ce alimente sa eviti si motivele pentru care nu sunt recomandate.

Cele opt alimente nerecomandate noaptea sunt:

Carne rosie

O bucata mare de friptura este delicioasa, insa nu este deloc potrivita ca gustare inainte de culcare. Carnea rosie va solicita sistemul digestiv o perioada mai indelungata, facand imposibila odihna necesara dupa zi grea de munca.

Legume

Legumele sunt foarte hranitoare, iar din acest motiv ai putea crede ca sunt o gustare foarte sanatoasa seara, insa acestea contin foarte multe fibre, care sunt procesate foarte incet de sistemul digestiv. Acesta este doar un exemplu de gustare care te va tine treaz mai mult decat ai vrea.

Chipsuri sau alte gustari procesate

Acest tip de gustare contine doze foarte mari de glutamat monosodic, care va duce cel mai probabil la tulburari de somn.

Paste

Pastele sunt foarte gustoase si hranitoare, insa consumate tarziu vor duce mai mult ca sigur la crestere in greutate. Carbohidratii din paste se transforma rapid in grasime, prin urmare, daca vrei sa mananci sanatos, pastele nu sunt o solutie.

Inghetata

Acest aliment este o sursa bogata de grasime si zahar, iar consumul acestuia noaptea nu este deloc o idee buna pentru ca, in acest fel, corpul nu are ocazia sa arda caloriile.

O felie de pizza

Daca mai ai o felie de pizza in frigider, ar fi mai bine sa o pastrezi pentru pranz. Ingredientele folosite in pizza ingrasa, cauzand si arsuri la stomac.

Cereale

Un castron de cereale este perfect pentru gustarea de dimineata, nu si pentru seara. Problema este ca acestea contin atat de mult zahar si carbohidrati incat corpul nu va avea ocazia sa se odihneasca asa cum ar trebui.

Ciocolata

Multi oameni nu isi dau seama ca ciocolata este o sursa de cofeina, ultimul lucru de care ai nevoie noaptea inainte de culcare. Daca seara nu ai bea o cana de cafea inainte de culcare, de ce ai manca ciocolata?

sursa: gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img