vineri, 19 aprilie, 2024

8 situații când trebuie să consulți un specialist în infertilitate

Distribuie:

Publicat:

Dacă ești pregătită să devii mamă, dar sarcina se lasă așteptată, poate e momentul să iei în considerare și alte opțiuni. Concepția generală, aceea că infertilitatea este o problemă feminină, este păguboasă, pentru că, din punct de vedere statistic, ea îi afectează în egală măsură și pe bărbați. În acest articol, poți descoperi câteva situații în care este de dorit să consulți medicul specialist în infertilitate.

1. Faceți sex neprotejat de peste 12 luni și nu ai rămas însărcinată

În medie, durează 6 luni ca un cuplu heterosexual care face sex neprotejat să obțină o sarcină. Prin urmare, dacă ai sub 35 ani și nu ai rămas însărcinată, după un an, în ciuda faptului că nu ai folosit niciun fel de metodă contraceptivă, e cazul să faci o programare la un medic specialist în infertilitate.

2. Ai peste 35 ani

Pe măsură ce trec anii, calitatea și numărul ovocitelor scad semnificativ; prin urmare, recomandările medicilor pentru femeile cu vârsta mai mare de 35 ani sunt puțin diferite:

● Dacă ai peste 35 ani și ai încercat să rămâi însărcinată timp de 6 luni, fără succes, este o idee bună să programezi un prim consult pentru infertilitate la un medic specialist;

● Dacă ai peste 40 ani ești, teoretic, în categoria de sarcină cu risc crescut, așa că nu e cazul să mai amâni: programează consultația cât mai curând posibil. Chiar dacă obții o sarcină, riscul de avort spontan este mai mare și e bine să fii conștientă de asta de la bun început.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img