vineri, 19 aprilie, 2024

8 trucuri ca sa scapi de durerea de spate

Distribuie:

Publicat:

Durerile de spate pot fi o adevarata povara. De cele mai multe ori, durerea de spate este cauzata de postura gresita. In cazul in care durerea de spate nu are cauze medicale care necesita tratament specializat, iata cateva trucuri care te ajuta sa scapi de durerea de spate.

Masaj

Roaga pe cineva a maseze usor cele doua puncte aflate putin mai jos de nivelul taliei, deasupra soldurilor. Presopunctura va ameliora durerea.

Rece-cald

Aplica alternative pachete reci si fierbinti pe locul care te doare timp de 20 de minute. Ai grija, insa, sa le invelesti intr-un prosop astfel incat sa nu iti provoci arsuri sau degeraturi.

Frectii cu alcool

Roaga pe cineva din familie sa-ti faca un masaj la spate cu alcool. Inainte de masaj, pielea trebuie sa fie curata.

Masaj cu ulei de santal

Masajul cu ulei de santal are efect de relaxare.

Comprese homemade

Fierbe un litru de apa cu un sfert de litru de otet. Adauga 2 linguri de rozmarin. Lasa sa se odihneasca timp de 5 minute. Apoi uda un prosop in acest lichid si aplica-l ca o compresa umeda pe zona care te doare.

Pozitia fetala

Incearca sa dormi in pozitie fetala, cu o perna intre genunchi. Daca dormi pe spate, pune-ti  perna sub genunchi.

Ridicarea din pat

Ca sa te ridici din pat, intai intinde-te pe o parte, apoi da-ti picioarele jos din pat, impinge-te in pozitia sezand, apoi ridica-te in picioare. In acest fel nu pui presiune pe spatele inferior.

Ridicarea unei greutati

Ca sa ridici de jos un obiect greu, apleaca-te din genunchi, nu din spate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img