vineri, 29 martie, 2024

8 trucuri sa mananci sanatos daca nu stii sa gatesti

Distribuie:

Publicat:

Daca vrei sa stii cum sa te hranesti sanatos, desi nu stii sa gatesti, afla ca sunt cateva trucuri in bucatarie pe care le poti pune in practica si care te ajuta sa ai o alimentatie corecta, care nu iti pune in pericol sanatatea. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cateva reguli simple!

Nu trebuie sa fii un maestru in bucatarie ca sa gatesti sanatos si nici nu trebuie sa tii un regim alimentar strict. Este suficient doar sa urmezi cateva reguli si totul va fi mult mai simplu pentru tine, chiar daca nu stii sa gatesti.

1. Este important sa ai ustensilele necesare in bucatarie
Inainte sa incepi sa gatesti, este important sa ai ustensilele necesare in bucatarie. Asigura-te ca nu iti lipsesc cutitele ascutite, cantarul pentru alimente, termometrul pentru carne, un desfacator pentru conserve si recipientele pentru masurarea alimentelor.

2. Afla cum sa fierbi cerealele integrale
Foarte multe retete sanatoase contin orez brun, fulgi de grau, fulgi de ovaz sau alte cereale, asa ca este important sa stii cum se fierb cerealele integrale. Nu este ceva complicat, insa apa trebuie sa fiarba bine.

3. Ai nevoie de cateva condimente de baza
Nu ai nevoie de foarte multe condimente ca sa gatesti ceva sanatos si gustos. Este suficient sa ai in bucatarie cateva ingrediente precum sare, piper, ulei de masline, lamai, ceapa si usturoi. Acestea te vor ajuta sa tranformi orice mancare intr-un adevarat deliciu.

4. Fa-ti o lista de cumparaturi in fiecare saptamana
Ti-ai propus sa incerci o reteta noua sau esti tentata sa prepari reteta ta preferata? Este bine sa iti propui ce vrei sa gatesti la finalul unei saptamani si sa iti faci o lista de cumparaturi. In acest fel, vei cumpara ingredientele care iti sunt necesare si vei evita sa ai in casa alimente care se vor altera.

5. Fructele si legumele nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie
Fructele si legumele fac parte dintr-un regim alimentar echilibrat, asa ca ele nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Indiferent cum alegi sa le consumi, proaspete, in diferite retete sau pregatite la cuptor, cu putin ulei de masline si cateva mirodenii sau indulcitori naturali, este important sa le consumi zilnic.

6. Consuma cat mai putina mancare de tip fast-food
Probabil ca sunt momente in care nu ai timp sa gatesti si te multumesti cu mancare livrata la domiciliu, insa medicii nutritionisti iti recomanda sa eviti sa consumi mancare de tip fast-food.

7. Gateste portii mai mari de mancare
Nu ai suficient timp la dispozitie sa gatesti in fiecare seara? Opteaza pentru retete care se pastreaza bine la frigider, in recipiente de plastic, si te vei bucura de o masa sanatoasa mai multe zile la rand.

8. Indrazneste sa incerci lucruri noi in bucatarie
Indiferent ce alegi sa gatesti, indrazneste sa incerci lucruri noi. Joaca-te cu ingredientele, combina-le, condimenteaza alimentele sau inventeaza noi retete. In bucatarie nu exista reguli stricte, este suficient doar sa stii cateva reguli de nutritie.

sursa:andreearaicu.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img