News Flash:

800 de agenti MAI asigura ordinea publica la alegerile Europarlamentare in judetul VASLUI

25 Mai 2014
2067 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 800  de  angajati ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenati, la data de 25 mai, in judetul Vaslui, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si pentru protectia celor 516 sectii de votare, pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European, precum si a alegerilor partiale pentru unele autoritati locale.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect si echidistant, la nivelul judetului Vaslui, pe timpul desfasurarii alegerilor membrilor din Romania pentru Parlamentul European, vor fi angrenati 267 politisti, 83 de politisti de frontiera, 86 de jandarmi si 80 de pompieri.

516 angajati M.A.I. vor asigura protectia celor 516 sectii de votare, amplasate in 461 locuri.

Vor fi luate masuri de protectie si la cele 5 sectii de votare din localitatile unde se desfasoara alegerile partiale pentru unele autoritati locale.

Alti 110 de politisti si jandarmi, in perioada desfasurarii procesului electoral, se vor afla in strada, pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale.

De asemenea, pentru solutionarea solicitarilor si semnalarilor cu privire la evenimentele produse in ziua alegerilor, la nivelul judetului, vor actiona, conform competentelor, alti 70 de politisti, constituiti in 22 echipe operative.

Totodata, a fost stabilit si un efectiv de rezerva format din peste 80 angajati M.A.I., care va fi in permanenta pregatit sa actioneze, daca situatia operativa va impune acest lucru.

Astfel, in total, peste 800 de angajati M.A.I. vor fi angrenati in misiuni, duminica, 25 mai 2014, pentru buna desfasurare a scrutinului electoral.

In momentul de fata la Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui se afla incarcerati 15 arestati preventiv, dintre care 12 cu drept de vot. Dintre acestia, 8 si-au exprimat dorinta de a-si exercita dreptul de a vota.

La nivelul judetului nu sunt persoane arestate la domiciliu (in astfel de cazuri persoanele ar fi putut solicita sa voteze prin intermediul urnei speciale).

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Voteaza legal”, la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui au fost primite 500 de afise, ce au fost postate in spatiile cu vizibilitate mare.

Acestea vor putea fi consultate si in ziua alegerilor, la toate sectiile de votare din judetul Vaslui.

Scopul campaniei este informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani, cu drept de vot, asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

„Reamintim ca potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de doua sau mai multe ori, sau introducerea in urna a mai multor buletine de vot, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegatorilor) prevede ca (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. (2) Nu intra in categoria bunurilor prevazute in alin. (1) bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele unei formatiuni. „a declarat Mihaela Straub, purtator de cuvant IPJ VASLUI.

25 mai judetul vaslui romania parlamentul european
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029448 (s)