joi, 18 aprilie, 2024

9 beneficii ale perelor

Distribuie:

Publicat:

Perele contin apa in proportie de 80%, fibre, fier, vitaminele C, A, E, cele din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alte alimente.

Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe hipoalergenice se recomanda consumul cu tot cu coaja. De asemenea, atat para in sine, cat si sucul sunt adevarate medicamente naturale pentru organism.

Beneficiile perelor
1. Reduc inflamatiile
Perele pot fi utile in tratarea inflamatiei mucoaselor, in tulburarile cronice, artrita si guta. Sunt recomandate in prevenirea obezitatii, diabetului si a bolilor coronariene.

2. Scad colesterolul
Avand un continut bogat de fibre, perele reduc nivelul colesterolului “rau”, micsorand astfel riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

3. Regleaza glicemia si ajuta digestia
Perele contin mult mai multe fibre fata de alte fructe, fapt pentru care ajuta la digestie, insa joaca si un rol important in mentinerea glicemiei in limite normale prin incetinirea absorbtiei carbohidratilor din intestin in sistemul circulator sangvin.

4. Regleaza tensiunea
Prin continutul bogat de potasiu ajuta la reglarea tensiunii arteriale si, fiind o sursa de pectine si bioflavonoide, au un puternic efect antioxidant.

5. Previn anemia
Consumul acestor fructe stimuleaza formarea globulelor rosii si combate anemia.

6. Previn cancerul
Totodata, perele contin acid hidroxicinamic, care s-a dovedit ca ajuta la prevenirea cancerului de stomac si a celui pulmonar la femei. Un alt nutrient care se regaseste in compozitia perelor, cuprul, ajuta la prevenirea cancerului de colon.

7. Ajutor in tratarea refluxului
De asemenea, perele sunt recomandate copiilor care sufera de reflux gastroesofagian, deoarece ele nu afecteaza mucoasa stomacului.

8. Trateaza constipatia
Perele au si capacitatea de a preveni si trata constipatia datorita pectinei, care este diuretica si poate avea un efect laxativ usor.

9. Efect calmant
Printre alte beneficii ale consumului de pere se numara si efectul sedativ si calmant asupra sistemului nervos, la fel ca al unui medicament de combatere a efectului stresului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img