marți, 19 martie, 2024

9 beneficii surprinzătoare ale joggingului pe care trebuie să le cunoașteți

Distribuie:

Publicat:

În ultima perioadă, am fost bombardați cu multe noi moduri de a face fitness și antrenamente. Fiecare pretinde a fi „remediul” rapid pentru o sănătate bună și un corp frumos. Poate fi foarte confuz. S-ar putea să vă chinuiți să alegeți unul sau altul. Dar joggingul este un antrenament perfect care s-a dovedit a fi avantajos pe termen lung. A rezistat testului timpului și a asigurat bunăstarea generală.

Ce este mai exact joggingul?

Joggingul este o formă de alergare susținută la un ritm constant și lent. Este mult mai lent decât alergatul, dar este mai rapid decât mersul pe jos.Scopul principal al jogging-ului este să vă mențineți tempoul fără a provoca prea multă tensiune asupra corpului. Acest lucru taxează mai puțin corpul, consumă mult mai puțină energie și, prin urmare, ajută la susținerea pentru o perioadă mai lungă de timp.

Joggingul este cel mai potrivit pentru persoanele care nu se angajează în regimuri de fitness riguroase. Este utilizat pe scară largă de oameni pentru a se încălzi și răcori corpul în timpul rutinelor de exerciții sau alergărilor. Oamenii care se pregătesc pentru alergări și maratonuri fac jogging pentru a-și dezvolta rezistența și a-și pregăti corpul.

Motive pentru care joggingul este bun pentru sănătate

Joggingul este un antrenament complet și servește, de asemenea, pentru a pregăti corpul pentru un antrenament intens și alte activități fizice. Ați fi surprins să aflați că joggingul face mult mai mult pentru corpul dvs. decât să ajute la pierderea în greutate. Ajută la construirea rezistenței și a rezistenței în corp, fără a fi prea aspru. Întărește mușchii și oasele și, de asemenea, menține inima și mintea sănătoase. Lista lungă a beneficiilor pentru jogging pentru sănătate a fost discutată mai jos:

1. Joggingul ajută la pierderea în greutate

Un jogging de jumătate de oră arde cu ușurință în jur de 300 de calorii.b Joggingul stimulează metabolismul și este mai eficient decât mersul pe jos. O dietă sănătoasă împreună cu joggingul regulat vor topi acele centimetri în plus. Joggingul nu numai că arde grăsimile, ci vă ajută să vă și mențineți greutatea.

2. Îmbunătățește rezistența oaselor

Avantajul joggingului este că menține sănătatea oaselor. Când începeți să faceți jogging, oasele se confruntă cu o anumită cantitate de stres și sarcină. Joggingul pregătește oasele pentru a suporta acest stres suplimentar pe care începe să îl suporte în mod regulat. Joggingul întărește oasele și previne traumele și leziunile osoase. Îmbunătățește grosimea oaselor și evită probleme precum osteoporoza, osteoartrita și artrita reumatoidă. De asemenea, face oasele șoldului și ale coloanei vertebrale mai puternice.

3. Dezvoltă mușchii

Joggingul vă ajută corpul să devină mai tonifiat. Funcționează pe mușchii mari și îi dezvoltă. Este minunat pentru toți mușchii corpului.

4. Păstrează mintea sănătoasă

Joggingul joacă un rol major în îmbunătățirea sănătăți imentale ale unei persoanei. Când faceți jogging, corpul dvs. eliberează hormoni numiți endorfine care vă ajută să vă elevați dispoziția. De aceea vă simțiți mai calm și întinerit după jogging.

5. Bun pentru inimă

Joggingul este un antrenament cardiovascular excelent care vă îmbunătățește sănătatea inimii. Ajută la menținerea problemelor cardiace și a bolilor la distanță. Joggingul asigură faptul că sângele este pompat mai repede la inimă și, astfel, menține tensiunea arterială. Nivelul colesterolului și al glicemiei este, de asemenea, sub control.

6. Sporește sistemul respirator

La fel ca orice alt antrenament aerobic, joggingul îmbunătățește capacitatea pulmonară și întărește mușchii sistemului respirator. Acest lucru asigură că plămânii absorb mai mult oxigen și elimină eficient dioxidul de carbon. Joggingul îmbunătățește astfel rezistența mușchilor respiratori.

7. Previne infecțiile și bolile transmisibile

Joggingul este cunoscut pentru a stimula producerea de limfocite și macrofage, care combat infecțiile din organism. Ajută la combaterea infecțiilor virale precum gripa și răceala obișnuită și, de asemenea, unele infecții bacteriene.

8. Abordează stresul mental

Joggingul ajută la calmarea și calmarea minții. Reduce stresul și tensiunea și, de asemenea, curățămintea de gânduri inutile. Joggingul are un impact pozitiv asupra oamenilor și le schimbă atitudinea și perspectivele în bine.

9. Construiește sistemul imunitar

Joggingul promovează nu numai bună starea fizică, ci și cea mentală. Joggingul vă face mai puternic și combate depresia și stresul. Îndepărtează oboseala, mărește producția de celule albe din sânge în organism și crește imunitatea.

Care este modul corect de a face jogging?

Este joggingul bun pentru sănătate? Nu, dacă nu o faceți bine. Iată câteva indicații pe care trebuie să le urmați în timpul rutinei de jogging:

●     Îmbrăcați-vă corespunzător cu haine de alergat. Încercați tricouri de dama sau de bărbați din bumbac și evitați îmbrăcămintea prea strânsă.

●     Consultați-vă medicul înainte de a începe un regim de jogging pentru prima dată sau dacă nu ați făcut mișcare recent. Dacă aveți peste 40 de ani sau ați suferit de o boală cronică sau aveți o greutate excesivă, atunci trebuie să urmați în mod obligatoriu sfatul medicului.

●     Încălzirea și întinderea sunt obligatorii. Aceasta vă pregătește corpul pentru jogging.

●     Începeți întotdeauna încet. Începeți cu mersul pejos. S-ar putea să progresați în mersul rapid timp de aproximativ 30 de minute în fiecare zi.

●     Odată ce corpul tău este obișnuit, puteți crește treptat durata sesiunilor de jogging.

●     Purtați întotdeauna o sticlă de apă cu dvs. și rămâneți hidratat. Creșteți aportul de lichide înainte și după jogging și, de asemenea, în restul zilei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img