joi, 18 aprilie, 2024

9 lucruri care se întâmplă în organismul tău când bei 8 pahare de apă pe zi

Distribuie:

Publicat:

Ai auzit că ar trebui să bei opt pahare de apă pe zi. Dar este cu adevărat necesar? Modul surprinzător prin care apa te menține sănătos.

Mai întâi de toate, câtă apă ar trebui să bei?

Ai auzit de atâtea ori că ar trebui să bei opt pahare de apă în fiecare zi. Aceasta e cantitatea pe care ar trebui o persoană obișnuită să o bea, dar sunt persoane care ar putea avea nevoie de mai mult sau mai puțin.

Există o modalitate ușoară de a afla cât de mult are nevoie corpul tău. „Când vorbim despre hidratare, trebuie să vorbim despre urină”, spune dr. Jen Bruning, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică. „Cea mai bună măsură pentru a știi dacă sunteți hidratat în mod adecvat este să vă uitați în toaletă.”

Dacă urina este limpede sau foarte palidă, felicitări – te hidratezi bine. Dar dacă are o culoare galben mai aprins sau chihlimbar, probabil că ar trebui să bei mai multă apă, potrivit thehealth.com.

Vei fi în stare să depui mai mult efort când faci mișcare

Unul dintre numeroasele beneficii ale apei potabile este că te va ajuta la antrenament. Mușchii au nevoie de un echilibru bun de electroliți, cum ar fi sodiu, potasiu și magneziu, pentru a funcționa corect. Fără o hidratare adecvată, electroliții nu se pot schimba la fel de ușor, iar mușchii pot fi mai predispuși la crampe.

Continuarea pe exquisl.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img