vineri, 29 martie, 2024

9 Mai, marcată prin ceremonii și depuneri de coroane la Vaslui! FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Eduard-Andrei POPICA și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat astăzi, ȋn municipiul Vaslui, la ceremoniile și manifestările omagiale cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a Romȃniei, Zilei Victoriei asupra Fascismului și a Zilei Europei.

Festivităţile au fost organizate de Instituţia Prefectului-județul Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui, cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Vaslui, și s-au desfășurat la “Monumentul Independenţei de Stat”, din faţa Judecătoriei Vaslui.
Manifestările au debutat cu oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, în frunte cu PS Ignatie, Episcopul Hușilor, ȋn memoria eroilor Războiului de Independenţă.

Au urmat alocuţiuni ale oficialităţilor locale și judeţene, depuneri de coroane de flori de către reprezentaţii instituţiilor publice și ai celorlalte organizaţii invitate, evenimentul încheindu-se cu defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare.
”9 Mai este o zi importantă în parcursul istoric al Romȃniei și al romȃnilor, dată care a rămas înscrisă în istorie altfel decât cu litere de sânge, zeci de mii de români plătind cu preţul vieţii independenţa, câştigarea celui de-al doilea război mondial ori dreptul de cetăţeni ai Uniunii Europene. Pe de o parte, pe 9 mai celebrăm 141 de ani de la Proclamarea Independenţei României. La 9 mai sărbătorim şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite, dată ce marchează încheierea celui de-al doilea război mondial. Tot astăzi sărbătorim Ziua Europei, aspect ce ne priveşte direct, ţara noastră fiind membră a Uniunii Europene. Aceasta presupune să ştim să profităm de avantajele pe care ni le oferă statutul de ţară membră, păstrȃndu-ne – ȋn acelaşi timp – unicitatea și valorile naţionale. În acest moment aniversar, când trecutul și prezentul își dau întâlnire pentru a prefigura viitorul, venim să retrăim cu venerație istoria neamului, să punem un legământ de credință că numai având această nobilă moștenire, suntem demni de prezent și deschiși spre o nouă lume pe care au visat-o înaintașii. La mulţi ani, Romȃnia! La mulţi ani, Europa!”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale și judeţene, reprezentanţi ai Garnizoanei Vaslui, elevi, precum și veterani de război și cadre militare ȋn rezervă și ȋn retragere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img