joi, 18 aprilie, 2024

9 plante care purifica in mod natural aerul poluat din casa

Distribuie:

Publicat:

Plante care purifică aerul din casă. În general, oamenii cred că numai aerul din exterior este dăunător sănătății. Dar, din păcate, aerul pe care îl respiri acasă poate fi mult mai rău. A trăi și a lucra în locuri contaminate poate provoca dureri de cap, ochi, ureche, nas și chiar amețeli și greață.

Este important să ventilați încăperile în care petreceți cel mai mult timp, frecvent, dar uneori acest lucru nu este suficient pentru a elimina toate deșeurile poluante acumulate. Substanțele periculoase precum formaldehida și benzenul nu pot fi îndepărtate ușor, chiar și atunci când geamurile sunt lăsate deschise.

Poate cel mai simplu sistem de purificare a aerului este utilizarea plantelor. Într-adevăr, unele plante absorb poluanți precum hidrocarburile și amoniacul. Aerul va fi purificat și chiar transformat în oxigen prin fotosinteză.

Pe lângă faptul că plantele decorează încăperile, ele vor deveni un sistem natural de purificare a aerului în care petrecem cel mai mult timp. Dar atenție, nu toate plantele sunt potrivite pentru animale de companie! Să descoperim împreună cele 9 plante utile pentru purificarea aerului.

1) Clorofit

Planta Vaud, denumită științific clorofit, este o plantă perenă, foarte frecventă în casele noastre. Numele derivă din faptul că tulpinile plantei, atunci când ating pământul, arată ca un păianjen in mers. Această plantă provine din sudul Africii, pentru a supraviețui, are nevoie de un loc foarte luminos, dar nu direct sub razele soarelui. În plus, trebuie să fie protejata de curentul rece și apa nu trebuie să fie din abundență. Solul trebuie să fie uscat între fiecare udare. Planta este deosebit de eficientă în eliminarea substanțelor poluante, cum ar fi formaldehida și xilena.

2) Plante care purifică aerul din casă. Bambusul

Bambusul este o plantă perenieră cultivată în întreaga lume. Această plantă, apreciată ca ornament, este excelentă și pentru filtrarea formaldehidei. Poate curăța mult aer, deoarece crește mare și trăiește foarte bine într-un apartament. Bambusul poate atinge 3 metri și îi plac pozițiile în plin soare. Această plantă vă va permite să eliminați benzenul și tricloretilena din aer.

3) Limba soacrei

Sansevieria Trifasciata, cunoscută și sub denumirea de limba soacrei, face frunze sub formă de benzi care cresc vertical. Sunt verzi cu dungi de culoare verde închis și galben. Această plantă este deosebit de rezistentă și excelentă pentru creșterea într-un apartament. Nu are nevoie de multă apă sau soare și este perfecta pentru filtrarea aerului multor substanțe nocive. Poate elimina benzenul, formaldehida, xilena și tricloretilena.

4) Crizanteme

Aceste flori sunt de asemenea excelente pentru eliminarea poluanților din aer. Întrucât este o plantă foarte rezistentă, odată ce florile s-au ofilit, le poți transplanta în grădina ta. Crizantemele elimină formaldehida, xilena, benzenul și vaporii nocivi de amoniac. Sunt disponibile în magazine în diverse culori, pentru a vă îmbunătăți camerele și a purifica aerul în același timp.

5) Plante care purifică aerul din casă. Boston Fern

Boston Fern este o plantă de interior deosebit de potrivită. Nu-i place soarele și preferă locurile răcoroase și umede. Solul nu trebuie să fie uscat și o dată pe lună lăsați-l să se înmoaie într-un bol cu ​​apă. Această plantă este capabilă să îndepărteze formaldehida și xilena, care este un derivat al benzenului.

6) Calla

Calla este foarte ușor de cultivat, dar nu uitați că acestei plante nu-i place frigul și lipsa de apă. Pentru a o menține mereu umeda, folosiți o farfurie. Această plantă provine din Africa de Sud și preferă zonele însorite. Dacă este introdusa într-un apartament, poate elimina amoniacul, trioleina, formaldehida și benzenul.

7) Ficus

Ficus este, de asemenea, o plantă care poate curăța aerul din casa ta. Nu are nevoie de îngrijire specială pentru a deveni luxuriant. Se adaptează bine la zonele foarte însorite, dar și la întuneric și poate creste între 2 și 10 metri. Poluanții eliminați prin ficus sunt: ​​monoxidul de carbon, formaldehida și tricloretilena.

8) Plante care purifică aerul din casă. Dracaena

Există mai mult de 40 de soiuri de dracaena care cresc în medii calde și ușor umede. Această plantă poate elimina benzenul, formaldehida, xilena și trioleina din aer. Atenție însă, această plantă este toxică pentru animalele de companie, așa că nu o luați acasă dacă aveți pisici sau câini.

9) Aloe vera

Aloe vera, în afară de faptul că este o soluție naturală pentru a trata multe probleme ale pielii, de exemplu, arsurile solare, este o plantă excelentă pentru îndepărtarea formaldehidei din aerul din casa ta. Nu are nevoie de nicio atenție specială pentru a crește, doar o expunere bună la lumină și multă apă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img