miercuri, 24 aprilie, 2024

9 reacții corporale care indică deficiențe

Distribuie:

Publicat:

Reacții corporale care indică deficiențe. Chiar dacă suntem în stare bună de sănătate, totul nu este niciodată perfect. Poate că din când în când, fără niciun motiv aparent, transpirăm mai mult, avem unghiile care se rup ușor sau limba care doare.

Dar ce este în spatele acestor reacții ale corpului nostru? Veți vedea în acest articol că, cel mai adesea, aceste „mici” griji sunt cauzate de un deficit alimentar. De asemenea, vi se va spune în ce alimente veți găsi ceea ce vă lipsește.

Corpul nostru este prietenul nostru. Cu aceste tipuri de reacții, ne avertizează doar că ceva nu este în regulă. Având o dietă echilibrată, aceste „mici” griji ar trebui să dispară. Totuși, nu ezitați să mergeți la medic pentru o opinie mai personalizată și aprofundată.

Așa că acordați atenție mesajelor pe care corpul dvs. le transmite. Continuați să citiți pentru a vedea 9 reacții din corpul nostru care indică deficiențe.

1. Transpirație excesivă

Dacă aveți transpirații cronice profunde, energie scăzută și dureri musculare, cel mai probabil sunteți lipsiți de vitamina D. Vitamina D este foarte importantă pentru organism. Este o parte integrantă a procesului de absorbție a calciului. Mănâncati mai mult pește, ciuperci, ouă și lapte pentru a obține mai multă vitamina D și a-ți ajuta organismul. Sau, altfel, stai la soare mai des. Se estimează că expunerea la soare poate oferi 80% până la 90% din vitamina D necesară.

2. Reacții corporale care indică deficiențe. O limbă netedă și dureroasă

Dacă limba te doare și este netedă, se poate datora unei carențe de acid folic sau vitamina B9. Această deficiență este adesea însoțită de balonare, oboseală și probleme de digestie. Pentru a remedia acest aspect, mâncați mai multe legume verzi (cum ar fi spanacul, broccoli, sparanghel), fructe, orez, drojdia de bere, ficatei de vită și fasole.

3. Semne ale îmbătrânirii premature

Aceste semne se datorează adesea geneticii (sau pur și simplu îmbătrânirii). Dar, uneori, aceste semne sunt cauzate de o deficiență de vitamina B12 sau de o problemă cu glanda hipofizară sau tiroidă. Dacă aveți o mulțime de păr alb și sunteți foarte tânăr, mâncați mai multe carne, ouă, brânzeturi, pește și fructe de mare, deoarece conțin o mulțime de vitamine B12.

4. O limbă dureroasă și crăpată

A avea o limbă dureroasă și crăpată este adesea un semn al lipsei de vitamina B3. Aceasta este ceea ce provoacă aceste fisuri pe care le simți pe limbă. Alimentele care conțin această vitamină sunt drojdiile, alunele decojite, orezul sălbatic, produsele din grâu integral, migdalele, orzul și legumele. Triptofanul pentru sinteza organismului de vitamina B3 poate fi găsit în carne, păsări de curte, pește și lapte.

5. Reacții corporale care indică deficiențe. Piele roșie, grasă și/sau solzoasă

Aceste simptome pot fi observate în special la colțul buzelor și nasului. Ele reprezintă, în cea mai mare parte, o deficiență de vitamina B. Principalele surse alimentare de vitamine B sunt drojdiile sau alimentele de bere (torula), semințele, cerealele integrale, nucile, precum și carnea, legumele, fructele și produsele lactate.

6. Pielea uscată, solzoasă

Dacă pielea ta devine uscată și solzoasă, este sigur că îți lipsește vitamina A. Când lipsește, pielea nu se reînnoiește așa cum trebuie și rămâne uscată și „solzoasă”. Carnea roșie, peștele și untul sunt cele mai bune alimente care să te ajute să obții cantitatea potrivită de vitamina A în corp.

7. Mâini reci

Desigur, se poate datora întotdeauna faptului că este doar frig. Dar dacă mâinile îți sunt reci tot timpul, chiar și în toiul verii, probabil îți lipsește iodul. Această deficiență poate provoca și probleme tiroidiene dacă este prea mare. Mâncați alge, calmar, ton… Toate fructele de mare, în general.

8. Reacții corporale care indică deficiențe. Unghiile moi care se rup ușor

Dacă unghiile tale au această problemă, atunci aveti lipsa de magneziu. Poate fi, de asemenea, rezultatul hipertensiunii arteriale sau al anxietății. În ultimul caz, ar trebui să aveți și dureri musculare. Prin urmare, este necesar să asimilati mai mult magneziu. Acesta din urmă se găsește în semințe, pește și fructe uscate. Așadar, mănâncă-le fără ezitare.

9. Pete albe pe unghii

Aceste pete de pe unghii sunt adesea datorate lipsei de zinc. Alți experți spun că pot fi cauzate de lipsa de calciu sau proteine. Pentru a rezolva această problemă, vă sfătuim să mâncați mai multe fructe de mare, spanac, fasole și ciuperci pentru a împiedica scăderea nivelului de zinc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img