sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Aşa eviţi iritaţiile când porţi mască!

Distribuie:

Publicat:

Prevenim răspândirea virusului care a cucerit lumea purtând mască şi respectând regulile sanitare. Însă masca, indiferent de materialul din care este confecţionată, poate favoriza apariţia iritaţiior şi a eczemelor. Îţi spunem ce e de făcut pentru a-ţi proteja pielea.

Alege măşti care asigură o protecţie eficientă împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, care să fie aprobate de dermatologi, şi ai mai multă grijă de piele. O rutină zilnică de la care să nu te abaţi te poate ajuta să previi rănile, iritaţiile şi alte probleme ale pielii, cum este „mascneea“, cuvânt obţinut din termenele: mască şi acnee. Nu în toate cazurile purtarea măştii creează un mediu propice dezvoltării acneei, dar cu siguranţă este o reacţie adversă şi trebuie luată în considerare.

Cine e predispus la eczeme

Cu toţii suntem expuşi riscului de a dezvolta probleme ale pielii când nu igienizăm masca, o purtăm mai multe zile la rând şi o atingem frecvent, dar sunt categorii de persoane mai predispuse la suferinţe ale pielii. Aici intră cei cu rozacee, acnee, dermatită atopică, alergii, sensibilitate la umezeală sau la aer uscat.

În plus, pielea din jurul nasului, al gurii şi al obrajilor, zona acoperită de mască, este foarte delicată şi, din acest motiv, în ultimele luni a crescut număul de cazuri de dermatită periorală – afecţiune inflamatoare acută a pielii feţei.

Curăţă şi hidratează zilnic pielea

Pielea uscată este favorizată şi de purtarea măştii. Dar dacă aplici o cremă hidratantă asiguri un strat protector pielii şi împiedici uscarea ei. Este indicat ca produsul să conţină ceramide, pentru că acestea conferă hidratare de durată, protejează şi previn uscarea tenului. De asemenea, acidul hialuronic este benefic pentru piele şi, de asemenea, dimeticona, un agent antiiritant. Protejează-ţi şi buzele cu vaselină, pentru că e sezonul rece şi se usucă extrem de repede.

Renunţă la machiaj

Dacă porţi mască şi machiaj pe sub ea, riscul ca porii pielii să se umple cu reziduuri şi să apară acneea şi punctele negre este mare. Dacă este necesar să te machiezi, optează pentru produse non-comedogenice, care împiedică apariţia punctelor negre.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img