vineri, 26 aprilie, 2024

Așa se coc vinetele pentru a nu se înnegri. Secretul bucătarilor

Distribuie:

Publicat:

Vinetele sunt gătite și consumate de foarte multe persoane. Tocmai de aceea este important să știi cum se prepară corect.

Se pate întâmpla ca aceste legume să nu iasă șa cum îți dorești, deși respecți regulile pe care toată lumea le știe.

Așa se coc vinetele pentru a nu se înnegri. Secretul pe care toate gospodinele trebuie să îl cunoască.

Așa se coc vinetele pentru a nu se înnegri

Vinetele pot fi cumpărate în orice perioadă a anului. Tocmai de aceea este bine să cunoști metodele prin care le poți pregăti corect, fără a nu se înnegri.

Sunt multe persoane care se confruntă cu problema aceasta atunci când pregătesc vinetele. Poate și ție ți s-a întâmplat să coci vinete și să observi că acestea se înnegresc. Ei bine, ce este de făcut în acest caz?

Vinetele s-au înnegrit după ce au fost coapte, deși s-a folosit un cuțit de lemn pentru a fi tocate? Iată care sunt explicațiile unui bucătar cu privire la această problemă.

”Vinetele nu se coc la foc mic. Toată lumea preferă să le bage la cuptor şi, cât timp se coc, e vreme pentru a face altceva. Coapte la foc mic, ele se vor înnegri, chiar dacă la final nu vom folosi obiecte metalice pentru a le toca”, a explicat un bucătar pentru adevărul.ro

Pentru ca vinetele să nu se ardă, trebuie să fie coapte pe plită. De asemenea, acestea trebuie să fie întoarse din când în când.

”Poate durează mai mult şi, cu siguranţă, e nevoie de mai mult timp să ne ocupăm de ele, însă la final, vinetele coapte îşi vor păstra culoarea şi aspectul”, a mai spus bucătarul pentru sursa anterior menționată.

Este recomandat ca după ce sunt curățate, vinetele să fie lăsate cel puțin două ore la scurs. Astfel se se îndepărta gustul amărui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img