joi, 28 martie, 2024

A ajuns la inchisoare, pentru ca a refuzat sa-si vaccineze copilul

Distribuie:

Publicat:

O femeie din Michigan, Statele Unite, a fost condamnata la sapte zile de inchisoare, dupa ce a nesocotit un ordin judecatoresc, care prevedea vaccinarea fiului ei.

Rebecca Bredow, care a divortat, a fost initial de acord cu fostul sot, in 2016, urmand ca fiul lor sa fie vaccinat. Ulterior, insa, s-a razgandit, moment in care fostul sot a dat-o in judecata, arata ziare.com, care citeaza BBC.

Decizia tribunalului a fost ca baiatul sa fie vaccinat, insa aceasta nu a fost pusa in practica de femeie, ceea ce a dus la pierderea temporara a custodiei. In Michigan, parintii pot sa intarzie sau chiar sa refuze vaccinarea copiilor. In acest caz, insa, dat fiind acceptul initial al femeii, decizia comuna a sotilor, situatia a fost diferita.


Chiar si condamnata la inchisoare, Rebecca Bredow nu si-a schimbat opinia in ceea ce priveste vaccinul. “Prefer sa stau in spatele gratiilor pentru ceea ce cred”. 
In Michigan, rata imunizarii este una dintre cele mai mici din SUA. Din acest punct de vedere, este al 43-lea stat din 50, mai arata sursa.

Vaccinarea copiilor nu este reglemantata in acest stat, existand doar recomandari. Insa daca cei mici nu au imunizarile la zi, nu sunt primiti in scoli si gradinite. E motivul pentru care multi parinti isi scolesc acasa copiii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img