marți, 19 martie, 2024

A fost Al Capone un dur?

Distribuie:

Publicat:

A fost Al Capone un dur? Alphonse Gabriel, cunoscut ca Al Capone, este considerat unul din cei mai mari gangsteri americani ai anilor ’20.

Al Capone a fost fiul unei familii de imigranţi italieni din Napoli. El a dominat lumea interlopă din Chicago şi a ajuns liderul unei mari reţele de crimă organizată. Veniturile şi le obţinea din afaceri cu jocuri de noroc ilegale, bordeluri şi din traficul ilegal de băuturi alcoolice.

La toate acestea se adăugă extorcarea de bani sub forma taxelor de protecţie. Numele său se leagă de noţiunea de spălare a banilor.

Si-a ascuns sursele încasărilor sale, prin unele afaceri aparent banale ca spălătorii, vânzare de mobilă veche şi antichităţi.

A fost Al Capone un dur?

Multă vreme a reuşit să se sustragă justiţiei şi să nu fie niciodată găsit vinovat pentru crimele violente comise de «sindicatul crimei » pe care l-a condus.

Cariera sa de gangster s-a încheiat de fapt în 1931 când guvernul federal a reuşit să-l facă judecat şi condamnat pentru evaziune fiscală.

A petrecut în continuare mai mulţi ani în închisori, între care vestita Alcatraz, unde a fost închis în detenţia sa cea mai lungă. A fost căsătorit din 1918, de la vârsta de 19 ani, cu Mae Josephine cu care a avut un fiu – Albert Francis „Sonny” Capone.

Ultimii ani ai vieţii i-a petrecut n Florida, bolnav de neurosifilis. A murit în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de 48 ani.

„The Big Fellow” cum mai era poreclit Al Capone, a devenit un simbol al gangsterismului american şi italo-american.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img