joi, 28 martie, 2024

A fost confirmat primul deces de variola maimuţei din Europa

Distribuie:

Publicat:

După pandemia de COVID-19, peste 18.000 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate până acum. A fost confirmat primul deces din Europa din cauza acestei boli, în Spania. Ce a anunțat Ministerul Sănătății.

A fost confirmat primul deces de variola maimuței din Europa, în Spania. Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Un pacient infectat a murit, în ciuda eforturilor depuse de medicii care s-au ocupat de caz.

A fost confirmat primul deces de variola maimuţei din Europa

Un pacient care era infectat cu variola maimuței a murit în Spania. Acesta este primul deces raportat în Europa și al doilea în afara Africii. De la început, șase persoane și-au găsit sfârșituul în urma infectării.

Ministerul Sănătății din Spania a anunțat că peste 4.398 de cazuri au fost confirmați în țară, dintre care 120 au fost internați în spital pentru a primi ajutor de specialitate din partea medicilor, unul a murit, iar restul sunt în evidența autorităților.

În total, peste 18.000 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate în 78 de țări. În țara noastră au fost înregistrate 21 de persoane infectate. Pe data de 23 iulie a fost declarată urgență sanitară globală din cauza acestei boli.

Cu ce simptome se confruntă persoanele infectate

Medicii au observat la majoritatea pacienților care sunt infectați cu variola maimuței o serie de simtome. Persoanele care au contactat boala se confruntă cu dureri de spate, febră, dar și cu o erupție cutanată care, în cele mai multe cazuri, dispare de la sine în cursul a patru săptămâni.

Deși puțini știau, erupția provocată de variola maimuței se distinge foarte greu de varicelă sau altele comune. Aceasta nu se răspândește la fel de ușor precum virusul COVID-19.

Variola maimuței se respândește, de cele mai multe ori, prin picăturile respiratorii mari, atunci când există un contact între cele două persoane, prin contact cu fluide corporale sau leziuni cutanate ori chiar prin atingerea hainelor sau a lenjeriei care au fost contaminate.

Potrivit OMS, variola maimuței nu este mortală în toate cazurile, iar șansele ca o persoană infectată să se stingă din viață variază între 1% și 10%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img