vineri, 26 aprilie, 2024

A fost majorat fondul limita de despagubire pentru vatamari corporale si decese, din 2017

Distribuie:

Publicat:

Limita de despagubire pentru vatamari corporale si decese urca din 2017 la 6,07 milioane de euro fata de 5 milioane de euro in 2016, potrivit unui proiect de Norma privind asigurarile auto din Romania, postat pe pagina de internet a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

 De asemenea, pentru pagubele materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor pagubite, limita de despagubire se stabileste la un nivel de un milion de euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei.

Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor pagubite, limita de despagubire se stabileste la un nivel de 5 milioane de euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR. Din 2017, limita de despagubire pentru pentru vatamari corporale si decese urca la 6,07 milioane de euro, echivalent in lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img