vineri, 29 martie, 2024

A fost spart sistemul informatic de la Spitalul Husi

Distribuie:

Publicat:

 

Poliţiştii au demarat verificări la Spitalul Municipal 'Dimitrie Castroian' din municipiul Huşi după ce serverul care operează sistemul informatic al unităţii nu a mai funcţionat de luni, iar activitatea instituţiei a fost afectată.

 

'În cursul zilei de luni, am fost anunţaţi de reprezentanţii unităţii medicale că nu le mai funcţionează serverul care operează sistemul informatic al spitalului. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Vaslui, care au desfăşurat acţiuni specifice. A fost întocmit un dosar de cercetare penală cu mai multe infracţiuni: accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi pertubarea funcţionării sistemelor informatice. Dacă în urma cercetărilor se vor pune în evidenţă şi alte infracţiuni, vom efectua cercetări în consecinţă', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

 

Cel mai probabil, cercetările în acest caz vor fi preluate de DIICOT.

Până la remedierea defecţiunii, toate datele datele referitoare la internări, externări şi decese sau la tratamentele pe care le primesc bolnavii sunt operate în registre medicale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img