vineri, 19 aprilie, 2024

A II-a ediție a Proiectului „Luna pastorației copiilor și tinerilor” în Episcopia Hușilor. Întâlnirea tinerilor la Mănăstirea vasluiana Fâstâci

Distribuie:

Publicat:

Sâmbătă, 14 mai 2022, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, la Mănăstirea Fâstâci, Întâlnirea tinerilor din 20 parohii ale Protopopiatului Vaslui, care s-au implicat în proiectul eparhial „Luna pastorației copiilor și tinerilor”. În ediția de anul acesta sunt implicate 60 de parohii din cele trei protopopiate.

Evenimentul a debutat prin săvârșirea Sfintei Liturghii, la altarul de vară al Mănăstirii, de către părintele exarh Zaharia Curteanu, părintele protopop Adrian Chirvasă și preoții parohi implicați în proiect. Toți cei 230 de copii participanți s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie a avut loc vizionarea filmului care a surprins activitățile desfășurate de către tineri în parohiile din care provin.

Timp de 4 ore s-au desfășurat activități educative nonformale și jocuri în aer liber, în incinta mănăstirii, având ca voluntari membrii Asociației „JoyCamps România”.

«Proiectul „Luna pastorației copiilor și tinerilor”, aflat la a II-a ediție în Episcopia Hușilor, s-a derulat în perioada 12 aprilie- 12 mai 2022, și a vizat intensificarea misiunii cu tinerii în parohii. În Protopopiatul Vaslui au fost implicați tinerii din Parohiile „Sfânta Cuvioasă Parascheva I și II” din Vaslui, Poiana, Armășoaia, Bălteni, Brăhășoaia, Corbu, Mărășeni, Mânjești, Negrești III, Șerbotești, Zizinca, Văleni I, Ivănești, Miclești, Chircești, Portari, Țibăneștii Buhlii și Tatomirești.

La nivelul fiecărei parohii implicate, tinerii au avut parte, timp de o lună, de mai multe întâlniri tematice, cateheze, activități filantropice, jocuri, activități de ecologizare, târguri caritabile, scurte pelerinaje sau drumeții.

Toate acestea au culminat astăzi cu întâlnirea de la Mănăstirea Fâstâci. Mulțumim călduros, pentru primirea frumoasă, obștii conduse de maica stareță Parascheva Chelaru și povățuită de părintele Justinian Asaftei», a menționat domnul Marian Dumitru Rugină consilierul Sectorului activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img