vineri, 29 martie, 2024

A incercat sa treaca prin Vama Albita fara sa declare cei 80.000 de euro si pachetele de tigari ascunse pe corp

Distribuie:

Publicat:

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, asupra unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, suma de 80.000 de euro, nedeclarată și ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, precum și 70 de pachete de țigări cu timbru de acciză R. Moldova,  ascunse pe corp și în șosete.

În ziua de 08 decembrie a.c, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, pasager într-un microbuz cu destinația Brașov.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit asupra bărbatului suma de 80.000 de euro, nedeclarată și ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în șosete, precum și cantitatea de 70 de pachete de țigări cu timbre de acciză R. Moldova, ascunse pe corp și în șosete.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii valutei pe o perioadă de 30 de zile pentru ca proprietarul banilor să poată face dovada proprietății acestora, precum și a bunurilor accizabile descoperite şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img