sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A mancat samburi de caise ca sa scape de cancer si s-a intoxicat cu cianura

Distribuie:

Publicat:

Se spune despre samburii de caise ca ar ar avea o substanta in nucleul lor care este recunoscuta pentru efectul ei anticancerigen. insa, chiar daca au devenit destul de populari in ultimii ani, trebuie sa fii foarte atenta la consumul acestor samburi, deoarece pot sa fie foarte periculosi pentru sanatate.

Samburii de caise contin o substanta numit amigdalina, care se transforma in cianura in momentul in care sunt consumati. Amigdalina (vitamina B17) a fost folosita in 1845 ca tratament impotriva cancerului, dupa ce doi chimisti francezi i-au descoperit proprietatile, insa ea a fost considerata prea toxica si cercetarile au fost oprite. 

Un barbat din Australia de 67 de ani s-a intoxicat cu cianura dupa ce a luat o cantitate prea mare de extract din samburi de caise. Potrivit raportului semnalat in The British Medical Journal, barbatul scapase de cancerul la prostata si consuma acest extract ca sa se asigure ca tumoarea nu va recidiva. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img