miercuri, 24 aprilie, 2024

A marturisit ce s-a intamplat la ultima intalnire. Declaratii ravasitoare de la o apropiata a Ioanei Condea: ”S-a stins de dorul fiului ei, David!”

Distribuie:

Publicat:

Familia Ioanei Condea se pregateste s-o repatrieze din Germania, acolo unde tanara a murit, dupa aproape cinci ani de agonie. A luptat singura in toata aceasta perioada, iar dorul de fiul ei, David, se pare ca a macinat-o atat de mult, incat nu a mai fost in stare sa-si gaseasca puteri pentru a merge mai departe, spun apropiatii ei, pentru CANCAN. RO.

Ioana Condea a murit pe 13 ianuarie intr-un spital din Koln (Germania), dupa aproape cinci ani de chin: a fost in coma, si-a revenit, dar a fost nevoita sa ramana imobilizata la pat si in imposibilitatea de a vorbi.

Cel care i-a distrus viata este tot un roman, acuzat de proxenetism, pe nume Robert Tanase. Acesta a batut-o atat de rau pentru ca a refuzat sa se prostitueze pentru el, incat Ioana nu a mai fost om niciodata. A ramas in ingrijirea medicilor nemti pana in ultima zi de viata, insa, din cauza faptului ca provine dintr-o familie fara prea mari posibilitati financiare, cei dragi nu si-au permis sa vina prea des in Germania pentru a-i fi alaturi.

„De aia s-a stins atat de repede…”

A urmat o perioada de recuperare in care dadea semne ca-si revine. Se intampla in momentele in care Ioana isi vedea baiatul. L-a recunoscut de cum l-a vazut, insa nu putea sa-i mai spuna cat de mult il iubeste. Iar vizitele familiei si ale apropiatilor au inceput sa se rareasca tot mai mult, tot din cauza banilor.

”Am vazut-o pe Ioana ultima oara in urma cu un an. Nu putea vorbi, dar ma intelegea. M-am speriat, pentru ca am prins-o chiar in timpul unei crize de epilepsie, iar eu eram gravida. Mi-a fost frica sa nu mi se faca rau si am decis s-o vizitez mai rar. Mama ei a vazut-o ultima oara in aprilie anul trecut, si cred ca inclusiv asta a contat pentru ea.

Faptul ca nu si-a vazut familia atata timp. L-a recunoscut pe fiul ei, David, cand i l-am adus aici, si parca se simtea mai bine. De asta avea ea nevoie ca sa-si revina usor, dar nu s-a putut, familia nu a avut conditiile materiale pentru a o vizita mai des. Eu cred ca de aia s-a stins atat de repede, a murit de dorul fiului ei, David, mai ales”, a marturisit, pentru CANCAN. RO, o sursa apropiata familiei.

Robert Tanase, inchis intr-un penitenciar ”cu masuri speciale”

Robert Tanase este inchis acum intr-un penitenciar din Koln, fiind condamnat initial la opt ani de inchisoare. Dupa decesul Ioanei Condea, procesul va fi reluat de la zero, iar acuzatiile la adresa romanului se vor schimba din tentativa de omor in omor.

Acest penitenciar a fost recent in mijlocul unui scandal, angajatii inchisorii fiind acuzati de rele tratamente si chiar cercetati pentru asta. Totul a plecat dupa ce un detinut in varsta de 26 de ani s-a spanzurat in propria celula. Acesta fusese inchis dupa ce si-a atacat iubita cu un cutit, insa inca de cand fusese ridicat de politie de-acasa s-a constatat ca starea lui psihica era una foarte precara si avea nevoie de ajutorul unui specialist.

Doar ca barbatul a fost mutat direct in inchisoarea unde se afla inchis si Robert Tanase, fara sa fie consultat de un psiholog, dupa cum reiese dintr-o ancheta interna, iar acolo si-a pus capat zilelor.

Teoretic, acesta trebuia plasat intr-o celula securizata, fara mobilier si imbracat in haine confectionate din… hartie! Cel putin asa se precizeaza in raportul citat de publicatia germana Weser Kurier.

Ca urmare a acestui caz, in inchisoarea in care Robert Tanase isi va petrece probabil foarte multi ani dupa rejudecarea procesului au fost instalate camere de supraveghere. Dar si un soft care sa inregistreze miscari ”nenaturale” in celulele detinutilor. Si care sa declanseze alarma atunci cand acestia se apropie la o distanta mai mica de 30 de centimetri fata de plafonul celulei. De asemenea, au fost eliminate manerele de la ferestre, iar uniforma detinutilor a fost si ea schimbata, fiind eliminate sireturile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img