sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A murit Alfie, baietelul condamnat la moarte de instantele britanice si europene

Distribuie:

Publicat:

A murit Alfie Evans, micutul britanic in varsta de un an si 11 luni pe care instantele britanice si europene l-au condamnat la moarte prin aprobarea deconectarii de la aparatele care il mentineau in viata, dupa lungi lupte juridice pierdute de parinti si ignorand chiar si un apel lansat in favoarea micutului chiar de catre Papa Francisc.

"Baietelului nostru i-au crescut aripile in aceasta noapte, la ora 02:30. Suntem cu inimile sfasiate. Le multumim tuturor celor care ne-au sustinut", a scris pe Facebook mama lui Alfie. "Gladiatorul meu a depus scutul (…) Te iubesc baiatul meu", a adaugat si tatal lui Alfie, Tom Evans.

Alfie Evans a fost spitalizat din luna decembrie 2016. Baietelul suferea de o boala neurologica degenerativa rara, care nu a primit un diagnostic definitiv din partea medicilor, si care era mentinut in viata doar cu ajutorul aparatelor.

Conform reprezentantilor spitalului, copilul, nascut la 9 mai 2016, era afectat de o patologie neurodegenerativa rara, pentru care nu exista tratament. Medicii de la acest spital au decis ca este in interesul copilului sa nu fie continuata ingrijirea si sa fie decuplat de la aparate.

Justitia britanica a respins miercuri un ultim recurs initiat de parintii copilului, care, sustinuti de papa Francisc si de guvernul italian solicitau aprobarea continuarii mentinerii in viata a lui Alfie si cautarea unui tratament in Italia, unde un spital de copii era gata sa preia cazul sau. Decizia a pus capat bataliei pentru viata lui Alfie in care parintii micutului au contestat in instanta hotararea echipei medicale a spitalului pediatric Alder Hey din  Liverpool, nord-vestul Angliei, unde Alfie era spitalizat. Inalta Curte, Curtea de Apel si Curtea Suprema britanica au dat hotarari doar in favoarea echipei medicale, iar parintii si-au pierdut dreptul de custodie in favoarea statului. Curtea Europeana pentru Drepturile Omului respinsese, de asemenea, pledoaria parintilor pentru viata copilului lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img