joi, 25 aprilie, 2024

A murit Ayan, baietelul de un an si o luna din Valcea care a intrat in coma dupa doar o zi la spital

Distribuie:

Publicat:

A murit Ayan, baietelul de un an si o luna din Valcea care a intrat in coma dupa doar o zi la spital. In urma cu doua luni, micutul a ajuns la un spital din Bucuresti in moarte cerebrala, dupa ce a fost internat o zi la Spitalul Judetean din Rm. Valcea. 

Potrivit acestora, decesul copilului ar fi survenit sambata dimineata, la spitalul din Bucuresti unde se afla internat de la inceputul lunii ianuarie, cu coma de gradul III, in tot acest timp fiind tinut in viata doar de aparate. 

Baietelul a fost internat pe 3 ianuarie la spitalul din Ramnicu Valcea, unde a fost tratat pentru laringita, in ziua urmatoare fiind trimis de urgenta la Bucuresti pentru ca starea lui se inrautatise. Pe drum, la Pitesti, copilul a suferit insa un stop cardio-respirator si a ajuns in Capitala cu decerebrare.

Inca de atunci, parintii copilului au acuzat cadrele medicale de la Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de malpraxis, in acest caz fiind  deschis si un dosar penal in rem la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea. 

Concomitent, atat Directia de Sanatate Publica, dar si conducerea Spitalului Judetean au demarat anchete pentru a stabili ce s-a intamplat cu exactitate, dar pana acum, in urma acestora, doar medicul din Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean care l-a preluat la internare pe copil a fost sanctionat cu reducerea a 10% din salariul de baza timp de trei luni, pe motiv ca nu a respectat protocolului incheiat la nivelul sectiei.

De asemenea, pentru sustinerea actiunilor demarate de parintii baietelului, au fost organizate si doua proteste, unul spontan, in data de 12 ianuarie, in fata Spitalului Judetean, la care au participat aproximativ 70 de persoane si inca unul, pe 17 ianuarie, in fata Prefecturii Valcea. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img