vineri, 29 martie, 2024

A murit cel mai batran barbat din lume: familia a dezvaluit ce a facut pentru a avea o viata lunga

Distribuie:

Publicat:

Masazo Nonaka, cel mai batran barbat din lume, a murit in casa sa de pe insula japoneza Hokkaido, la varsta de 113 ani. Familia sa a informat ca barbatul a murit din cauze naturale duminica dimineata, in somn, scrie The Guardian, citat de News.ro. „Suntem socati de pierderea acestui om mare. S-a comportat normal ieri si a decedat fara sa creeze zarva in familie“, a afirmat nepoata sa Yuko pentru Kyodo News.   

Conform presei locale, dupa ce s-a pensionat, Masazo Nonaka urmarea cu placere meciuri de sumo la televizor si citea in fiecare dimineata presa. Familia lui a sugerat ca longevitatea lui Nonaka s-a datorat bailor dese in izvoarele termale din nordul Japoniei, consumului de prajituri, dar mai ales faptului ca nu sarea niciodata peste micul dejun.    

Chiar si in ultimele zile de viata, Masazo Nonaka reusea sa se deplaseze singur cu ajutorul unui scaun cu rotile. Nascut pe 25 iulie 1905, cu putin timp inainte ca Albert Einstein sa publice teoria relativitatii, Nonaka a crescut intr-o familie numeroasa si a preluat conducerea hanului detinut de familia sa din Ashoro si care acum se afla in posesia nepoatei sale. El a trait mai mult decat sotia lui, decat cei sapte frati si decat trei dintre cei cinci copii ai sai. Japonia are printre cele mai mari sperante de viata din lume iar multi cetateni japonezi s-au aflat printre cei mai in varsta oameni in viata. Printre ei se afla si Jiroemon Kimura, barbatul care a trait cel mai mult din istorie – 116 ani.   

Cea mai batrana persoana din istorie, frantuzoaica Jeanne Louise Calment, a murit in 1997 la varsta de 122 de ani, conform Guinness World Records. Guinness l-a desemnat oficial pe Nonaka ca fiind cel mai batran barbat aflat in viata dupa moartea spaniolului Francisco Nunez Olivera in 2018. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img