vineri, 29 martie, 2024

A murit  Leluț Vasilescu era unul dintre fondatorii trupei Compact

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre membrii fondatori ai formaţiei Compact, Leluţ Vasilescu, a murit vineri. Leluț Vasilescu, fost toboșar al Compact, avea 67 de ani.

"Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeaşi cameră, am cântat mii de spectacole împreună… acum simt un gol în suflet, dar sunt liniştit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten LELUŢ VASILESCU, drum bun!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a "Compact B".

De asemenea, Dorin Lojigan, primarul din Câmpia Turzii, oraș al cărui cetăţean de onoare a fost Leluț Vasilescu, a transmis un mesaj de condoleanţe:

"Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea la cele veşnice a unui om extraordinar şi un muzician desăvârşit, prietenul meu, Leluţ Vasilescu.
Membru fondator al trupei Compact, Leluţ Vasilescu a avut o carieră de succes şi o viaţă frumoasă de familie.
În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generaţii întregi le-au fredonat şi de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!
Cetăţean de onoare al municipiului Câmpia Turzii, Leluţ Vasilescu a promovat, cu drag şi mândrie, oraşul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată".
„Megastarul”, așa cum era cunoscut în lumea muzicală, a suportat în anii trecuți o intervenție chirurgicală complicată pe cord, conform stirilor TVR. Artistul a suferit un șoc miocardic, în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, pe care cu greu l-a dus la bun sfârșit, fiind dus apoi cu o ambulanță la Spitalul Municipal din localitate.

Medicii au ajuns la concluzia că fără o valvă nouă inima artistului nu ar putea să mai funcționeze la parametrii normali. La doi ani de la operație, Leluț Vasilescu cânta iar alături de Compact și sărbătorea alături de prieteni.

Aurel Leluț Vasilescu, toboșarul trupei Compact, s-a născut în 22 decembrie 1955, la Câmpia Turzii, al cărui cetățean de onoare a fost declarat în 2010.

Trupa Compact este una dintre cele mai cunoscute formații de rock din România, fiind înființată în 1977.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img