vineri, 29 martie, 2024

A sapat o groapa in pamant si a pus in ea o banana in coaja si un ou crud. Pare ciudat ce face, dar rezultatul e incredibil! Uite ce se intampla dupa doar cateva zile. Tot mai multi fac asta

Distribuie:

Publicat:

Imaginile prezinta o modalitate inedita a unui fermier de a fertiliza legumele. In filmulet se poate observa cum el sapa o groapa in pamant. Ulterior, el aseaza la baza ei un ou crud si o banana in coaja, dupa care pune rosia peste, si ii acopera radacina cu pamant. Oul si banana se vor descompune si vor furniza nutrienti importanti pentru rosie, nefiind astfel nevoie sa utilizati ingrasaminte chimice pentru cresterea ei.

Nu mai arunca cojile de banane! Iata cate minuni poti face cu ele

 

Daca pana acum obisnuiai sa arunci cojile de banana, ar fi bine sa te razgandesti. Iata la ce le poti folosi.

1. Hranesc plantele
Cojile de banana sunt bogate in calciu si magneziu si, astfel, florile iti vor “multumi” ca le hranesti. De asemenea, tine in vasul cu apa pentru flori o coaja de banana (proportia o coaja de banana la 5 parti de apa). Apoi, uda florile lichidul rezultat.

Coaja de banana mai poate fi folosita si pentru a da lustru frunzelor plantelor.

2. Usureaza senzatia de mancarime
Daca te-a piscat tantarul sau daca ti-a aparut vreo iritatie, freaca usor zona afectata cu coaja de banana. Rana se va vindeca mai repede si iti va usura senzatia de mancarime.

3. Luciu pentru obiectele din piele si lemn
Daca vrei sa dai un lustru nou hainelor din piele si mobilei din lemn, freaca-le usor cu interiorul cojii de banana, apoi sterge cu o carpa moale si curata.

4. Ajuta la negi
Pune o bucata din coaja de banana pe neg peste noapte. Repeta tratamentul timp de o saptamana si potasiul din coaja de banana te va ajuta sa scapi de negi si sa previi reaparitia lor.

5. Trateaza acneea
Freaca usor zona afectata cu coaja de la o banana foarte coapta timp de 10 minute. Lasa cat mai mult timp pe faza reziduurile, pana cand te speli pe fata inainte de a merge la culcare. Repeta procedeul zilnic, pana cand acneeea dispare.

6. Lustruieste argintaria
Amesteca la blender o coaja de banana cu apa si foloseste pasta la curatarea argintariei.

7. Atrag fluturii si pasarile
Pune coji de banana foarte coapta pe o platforma inalta, iar dulceata din ele va atrage fluturii si pasarile. Atentie, totusi, albinele si viestile, vor fi si ele “curioase”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img