joi, 28 martie, 2024

Așteptările Moscovei de la întâlnirea Biden-Putin

Distribuie:

Publicat:

Vice-ministrul de externe Serghei Riabkov a declarat, într-un interviu acordat publicației Lenta.ru, că Moscova se așteaptă ca întâlnirea dintre președintele SUA Joe Biden și liderul rus Vladimir Putin să dea un impuls cooperării dintre cele două țări în domeniul securității informațiilor. În opinia sa, noua „ecuație de securitate” cu Statele Unite ar trebui să țină cont de situația din spațiu cosmic și securitatea cibernetică.

„În plus, există o serie de alți factori care trebuie luați în considerare în această nouă„ ecuație de securitate ”. Printre acestea se află situația din spațiul cosmic, unde pericolul unei curse de înarmare crește. Rusia, împreună cu China și alte țări, se opune activ acestui lucru. Ne vom intensifica aceste eforuri în continuare. În plus, există probleme legate de securitate în domeniul securității cibernetice. Cea mai dificilă problemă, am vorbit deja despre acest lucru ”, a declarat Riabkov.

Riabkov a mai menționat că negocierile între cele două părți privind pregătirea summitului ruso-american se desfășoară în fiecare zi.

„Au loc constant, în fiecare zi, pe diferite aspecte. Vor fi mâine, vor mai fi până la sfârșitul acestei săptămâni ”, a spus el.

De asemenea, potrivit acestuia, partea rusă a oferit Statelor Unite să anuleze reciproc restricțiile introduse anterior în activitatea misiunilor diplomatice, dar nu a primit niciun răspuns pozitiv.

Șeful adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că summit-ul președinților Federației Ruse și Statelor Unite, care urmează să aibă loc la Geneva la 16 iunie, ar putea contribui la realizarea înțelegerii reciproce și acorduri privind o serie de probleme, inclusiv securitatea cibernetică și controlul armelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img