marți, 16 aprilie, 2024

Aberant, in Romania! 24 de ore, de negasit! Disparut din spital, cautat de politie, gasit, decedat, pe scarile unitatii medicale!

Distribuie:

Publicat:

and citesti pentru prima data aceasta informatie, nu poti sa crezi ca ar fi adevarata. Depaseste granitete intelegerii umane! Si are o singura explicatie, niste persoane primesc banii degeaba pentru munca pe care ar trebui sa o faca. Din acest motiv, Romania e cea de care ati vrea sa fugiti, si nu e de ieri, de azi, doar onestitea de a ne privi corect defectele, ca natiune, ne va vindeca de ele! Un barbat in varsta de 55 de ani, cu o stare de sanatate stabila, a disparut din salonul in care era internat la Clinica Medicala II din Cluj-Napoca. A fost cautat de personalul medical, ulterior implicandu-se si politia, iar concluzia a fost  aceeasi: ”pacientul nu mai e in spital”. La 24 de ore de la semnalarea disparitiei, barbatul a fost gasit, decedat, pe scarile spitalului.

”Mi se pare incredibil ca in Romania anului 2018 sa poti sa mori in spital si sa nu fi gasit timp aproape de 24 de ore, mai ales in conditiile in care disparitia ta a fost anuntata, iar  pacientul a fost cautat de doua ori. De doua ori s-a intors spitalul cu susul in jos, si tot nu fost gasit. Asta pentru ca dupa 12 ore, familia sa fie sunata ca pacientul e mort pe scarile spitalului”,  a declarat Oana, nepoata barbatului decedat,  studenta la Medicina in anul VI. 

Barbatul de 55 de ani era internat in salonul 12 la Sectia Medicala 2 a Clinicii Medicala II din Cluj-Napoca . Doi colegi de salon au povestit familiei, ca in ziua de 21 februarie, barbatul se simtea bine si dupa masa de pranz a iesit pe culoar, undeva in jurul orelor 13 -14.

Sora pacientului s-a impacientat, dupa ce acesta nu i-a mai raspuns la telefon, si, in jurul orei 16.30, a venit la spital. Desi pacientul disparuse de aproape trei ore, niciun cadru medical nu observase acest lucru.

La insistente familiei, cadrele medicale au inceput sa caute pacientul disparut. Dupa aproape o ora de cautari, a fost alertata politia. 

”Mamei i s-a cerut in jurul orei 20.00 cardul de sanatate pentru externarea pacientului, desi el disparuse in jurul orei 13. Mama a refuzat si le-a zis: «cautati-l inca o data, poate e mort in spital». Cu o atitudine complet agresiva, cu amenintarea unor amenzi in valoare de zeci de milioane de lei i s-a spus sa mearga acasa. Am plecat, dar am continuat cautarile pe strazile adiacente, in parcul central”, povesteste Oana. 

A doua zi, fiul barbatului s-a intors in zona spitalului pentru a-si cauta tatal. A fost la farmaciile din zona, solicitand inregistrarile de pe camerele video de supraveghere. Spitalul nu are nicio camera de supraveghere.

In jurul orei 10.00, a fot anuntat ca tatal sau decedase. Barbatul a fost gasit asezat, pe scari, cu o sticla de apa langa el. 

”A fost anuntat ca tatal sau murise cu o zi inainte. Se afla pe scarile spitalului pe care a fost cautat. Nimeni nu stia de moartea lui.  Scuza pentru faptul ca nu a fost gasit a fost ca pe unul dintre cele cinci randuri de scari nu a fost cautat „deoarece acele scari sunt strabatute numai de studentii care merg spre amfiteatru, deci acolo nu s-a cautat”, a relatat Oana. Deputatul Emanuel Ungureanu a incercat sa reconstituie intamplarea ntamplate, a gasit ca din acest culoar pornesc nu mai putin de cinci randuri de scari toate cu acces liber: ”E un adevarat labirint aici. Orice bolnav confuz iesit de sub anestezie poate sa se rataceasca pe aceste scari”.  Familia nu numai ca nu a primit scuze din partea conducerii spitalului, dar a avut de suportat si atitudinea total aronganta a personalului unitatii medicale. ”A fost o inchidere completa a comunicarii, n-au vrut sa raspunda la nicio intrebare. Mama mea a rugat asistentele sa se intereseze daca se poate aduce un preot sa spuna o rugaciune pentru ca era un om credincios. Nu i s-a raspuns nimic”, spune Oana. 

”Este absolut inadmisibil ce s-a intamplat, nu se poate trece peste acest episod fara o schimbare radicala a atitudinii noastre fata de spital. Ma intreb daca doamna Fodor (Daniela Fodor – sefa sectie – N.R.), care m-a intrebat ce caut eu in clinica si cine mi-a permis sa filmez, a facut vreun referat de necesitate cu privire la problemele clinicii”.  Voi cere Ministrului Sanatatii Sorina Pintea masuri urgente ca toate spitalele sa fie dotate cu camere de supraveghere macar la intrarile si iesirile din unitatile spitalicesti”, a declarat pe marginea acestui subiect parlamentarul Emanuel Ungureanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img