vineri, 26 aprilie, 2024

Absorbtia de fonduri UE pentru agricultura de la aderarea Romaniei la UE pana in prezent

Distribuie:

Publicat:

De la aderarea României la UE, Ministerul Agriculturii a derulat fonduri europene și naționale destinate agriculturii românești de peste 26 de miliarde de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Nechita Adrian Oros. Rata medie anuală a absorbției fondurilor este de peste 96%, potrivit Mediafax.

„De la aderarea României la Uniunea Europeană, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin APIA, a derulat fonduri europene și naționale destinate susținerii agriculturii românești și fermierilor români de peste 26 de miliarde de euro, având o rată medie anuală a absorbției fondurilor de peste 96%”, a afirmat Nechita Adrian Oros, într-un răspuns la o interpelare adresată de către deputatul PMP Marius Pașcan.

Ministrul Agriculturii a adăugat că, anual, la APIA se depin în medie 900 de mii de cereri de plată. pentru o suprafață de aproximativ 9,5 milioane de hectare.

Totodată, Adrian Oros a precizat că există peste 100 de forme de finanțare a fermierilor români.

„Dacă în 2007, APIA derula mai puțin de 10 forme de sprijin destinate fermierilor români, în prezent numărul schemelor și măsurilor/submăsurilor, pachetelor/subpachetelor gestionate a crescut substanțial ajungând la peste 100”, a conchis ministrul Agriculturii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img