joi, 25 aprilie, 2024

Aburul, un agent de incredere in lupta cu Coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Uneori, cele mai simple solutii se pot dovedi a fi cele mai eficiente! Preventia impotriva virusurilor implica nu doar metode active de protejare, ci si mentinerea unui mediu sigur din punctul de vedere al igienei.

In orice casa se ascund mii de microbi, bacterii, acarieni si multe alte microorganisme cu care coabitam. Acestea pot da nastere la diverse alergii sau alte probleme de natura medicala, care ne pot scadea in timp imunitatea, facandu-ne mai predispusi la molipsirea cu aceste virusuri.

Cum putem combate aceasta situatie? Folosind cel mai bun agent de inlaturare a microogranismelor!

Inca de la inceputul anilor '60, mai multi producatori italieni de aspiratoare sau alte aparate de curatat si-au indreptat atentia catre acest agent ideal pentru dezinfectarea oricarei suprafete. Este vorba de abur!

In prezent, exista cateva asemenea companii, precum Polti, care duc mai departe acest concept, proiectand aparate de curatat cu abur din ce in ce mai avansate. Astfel, atat marimea, cat si pretul acestora s-a micsorat de-a lungul anilor, devenind instrumente fiabile in orice casa!

Exista si rezultate concludente in acest sens. Recent, un studiu a fost condus de catre compania Polti tocmai in scopul de a demonstra eficienta aburului in lupta cu pericolul invizibil care se ascunde in fiecare colt al casei! Rezultatele sunt cu adevarat concludente: aburul este capabil de a elimina orice urma de bacterii sau de virusuri de pe suprafetele contaminate, totul in mai putin de un minut!

Dintre cele mai comune bacterii si fungi vizati se regasesc Stafilococul auriu, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Aspergillus niger sau Candida albicans.

Aceste microorganisme se fac responsabile de o gama intreaga de afectiuni, ele traind practic in orice mediu la care omul este expus. Astfel, le putem regasi atat in filtrele aparatelor de aer conditionat, cat si in scurgeri, in apa sau chiar in sapunul pe care il folosim zilnic.

In cadrul aceluiasi test, au fost testate aparate de curatat cu abur in lupta cu virusurile. Subiectul vizat a fost chiar H1N1, responsabil de gripa aviara de acum cativa ani. Dupa expunerea timp de 15 secunde la abur fierbinte, virusul a fost neutralizat, devenind inactiv.

Acest experiment a demonstrat o rata de eliminare a microorganismelor de 99%! In plus, Universitatea Cambridge a relevat faptul ca aparatele de curatat cu abur distrug pana la 98% dintre acarieni, rezultatul fiind o scadere a alergenilor cu peste 86% de procente.

In consecinta, ce este de facut? Trebuie sa ne protejam cat mai bine, dar si sa ne asiguram ca nu exista un risc de a scadea imunitatea corpului in interiorul propriului camin.

Alegerea unor aparate de curatat cu abur este o solutie viabila si ecologica deopotriva, care poate preveni cu succes aparitia sau raspandirea microbilor si a virusurilor.

Vrei sa citesti mai multe despre acest subiect? Este important sa fii bine informat in vederea prevenirii si evitarii oricarui tip de contact cu virusuri, microbi sau bacterii, in special in aceasta perioada!

Aici poti gasi mai multe informatii despre aparatele de curatat cu abur, modul de folosire si modelele disponibile!

ziare.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img