News Flash:

Abuz pe criterii etnice. Un roman a fost RESPINS la angajare pentru ca nu stie LIMBA MAGHIARA

11 Septembrie 2014
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Radu Dorel Cupcea, din localitatea Supur, judetul Satu Mare, a participat, luni, la un concurs de referent relatii cu publicul, prezidat de catre secretarul comunei Hodod, Kaszta Francisc. Desi a primit nota cea mai mare, acesta a fost respins pentru simplul motiv ca nu cunoaste limba maghiara.

Radu Dorel Cupcea a avut nesansa de a lua pulsul unor atitudini cel putin sovine ale unor personaje care ocupa fotolii de functionari publici in comunele Beltiug si Hodod, potrivit gazetanord-vest.ro. Acesta s-a prezentat la un concurs de referent relatii cu publicul, a obtinut nota cea mai mare, dar totusi nu a fost de ajuns. Conditia obligatorie era, de fapt, cunoasterea limbii maghiare, nicidecum a profesiei. Asa ca, a castigat concursul un alt candidat care a luat o nota minima, dar care stia limba maghiara.

"Am iesit de la interviu, am asteptat raspunsurile. Dupa care m-am uitat pe afisier si am vazut ca a intrat contracandidata mea cu 5.30 (Radu Corel Cupcea a primit nota 7.70 - n.r.). Cica ar fi prietena de familie cu domnul secretar al comunei Beltiug, dupa cate am auzit acolo", a declarat tanarul.

Interesant este faptul ca pentru concursul din luna mai, cunoasterea limbii maghiare nu a fost introdusa in conditiile de concurs. Conditia a fost introdusa doar pentru concursul din luna august.

Secretarul comunei Beltiug, Kovacs Eugen, exclude orice scenariu discriminatoriu pe linie de nationalitate. Vizavi de introducerea tardiva si dubioasa a conditiei cunoasterii limbii maghiare, Kovacs Eugen a precizat ca aceasta masura a fost ceruta de catre o parte a consilierilor locali din Beltiug si ca s-ar fi obtinut chiar si un aviz din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici in acest sens.

secretarul comunei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1491 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020036 (s)