sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Acţiune de cooperare la frontiera româno-moldoveană pentru combaterea contrabandei cu ţigări

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei, în cooperare cu omologii din Republica Moldova din cadrul Direcției Regionale Vest, au descoperit, 30.000 de ţigarete, transportate ilegal peste râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

În cadrul continuării acțiunii, autoritățile de frontieră din Republica Moldova, au indisponibilizat un mijloc de transport, ţigarete de contrabandă, telefoane mobile, cartele sim, o armă de vânătoare și alte probe directe care ajutau la pregătirea și comiterea infracțiunii de contrabandă. 

În data de 16 februarie, în urma activităților informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, în cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, din cadrul Direcției Regionale Vest, au organizat o acțiune specifică pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 03.20, în urma informațiilor puse la dispoziție de autoritățile de frontieră din R. Moldova, polițiștii de frontieră români au monitorizat și cercetat o zonă din apropierea malului românesc al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Petreşti.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost depistate, la malul românesc al râului Prut, două colete voluminoase și o barcă pneumatică cu vâsle.

În urma inventarierii celor două colete, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 30.000 de  ţigarete, de provenienţă Republica Moldova, în valoare totală de 21.300 de lei.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, fiind identificaţi un cetățean român și altul din Republica Moldova.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img