sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Acţiune de dezinsecţie miercuri şi joi noaptea la Sfântu Gheorghe

Distribuie:

Publicat:

Operaţiunea va avea loc după lăsarea întunericului şi va fi efectuată doar la sol

O acţiune de dezinsecţie împotriva ţânţarilor va avea loc în nopţile de 21 şi 22 iulie la Sfântu Gheorghe. Operaţiunea se va desfăşura după lăsarea întunericului pentru a avea efectul scontat şi pentru a proteja albinele.

Pentru acţiune vor fi folosite pompe manuale, dar substanţele insecticide vor fi împrăştiate şi din maşină, urmând să fie cuprinse toate zonele publice ale Municipiului Sfântu Gheorghe, inclusiv satele aparţinătoare, zone de agrement, parcuri.

De asemenea, vor fi împrăştiate substanţe şi împotriva căpuşelor în zonele de picnic, cum ar fi malul Oltului sau liziera pădurii spre Şugaş Băi.

Se vor folosi substanţe sub formă de ceaţă termică şi soluţii apoase. Substanţele folosite sunt Cypermetrin în cazul ţânţarilor (aviz nr. 3400BIO/18/12.24) şi Biotrin plus pentru căpuşe (aviz nr. 3226BIO/18/12.24). Ambele substanţe sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii şi au toate avizele necesare.

Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori ca în timpul acţiunii să se evite zonele vizate pentru a nu inhala vaporii substanţelor folosite. Accesul este permis după o jumătate de oră de la terminarea tratamentului. În caz de ploaie, acţiunile vor fi decalate cu o zi.

Primăria Sfântu Gheorghe îşi doreşte ca pe viitor să realizeze această acţiune preventiv, în sensul de a omorî larvele înainte de a deveni insecte, însă anul acesta din motive juridice nu a fost posibilă această acţiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img