News Flash:

ACŢIUNEA NAŢIONALĂ FOC DE ARTIFICII 2014 – 2015

11 Decembrie 2014
3065 Vizualizari | 0 Comentarii
Poliţia Română a declanşat acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII” pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2014/2015. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Poliţia Română atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise.

    Prin acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, Poliţia Română urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2014/2015.

    Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Vaslui efectuează controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. În județul Vaslui există 10 societăţi comerciale (7 în municipiul Vaslui, 2 în municipiul Huşi, 1 în municipiul Bârlad) care au ca obiect de activitate deținerea, comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice.

    Activitățile preventive, dar și cele de combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează operațiunile cu articolele pirotehnice sunt desfășurate și de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, precum şi de alte structuri operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

    La sfârșitul lunii octombrie, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Biroului de Investigații Criminale Vaslui, au fost ridicate în vederea confiscării 331.200 petarde transportate într-un autovehicul de un bărbat de 32 ani, din municipiul București, cetățean turc. În acest caz, polițiștii efectuează cercetări față de trei persoane pentru comiterea infracțiunii de efectuare  de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

    „În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.Comercializarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000  de lei.Comercializarea obiectelor pirotehnice către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 Ron.”a declarat Mihaela Straub,purtator de cuvant al IPJ VASLUI
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013238 (s)