vineri, 19 aprilie, 2024

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII RUTIERI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Distribuie:

Publicat:

Zilele trecute, 10-11 noiembrie 2021, polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea reducerii cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor, prin sancţionarea tuturor abaterilor comise de către conducătorii auto care circulă cu vehicule ce prezintă defecțiuni tehnice.

 

În cadrul acțiunii, care s-a derulat la nivel național, s-a urmărit cu precădere starea tehnică a vehiculelor, prin verificarea:

 

•          sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante;

•          sistemului de frânare;

•          mecanismului de direcție;

•          instalației de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;

•          existenței și autenticității seriilor/ numerelor de identificare ale vehiculelor;

•          vizibilității și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;

•          sistemului de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);

•          corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;

•          deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;

•          aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

 

În cadrul activităților derulate de către polițiștii rutieri și specialiștii R.A.R., au fost verificate peste 70 de autovehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 de lei.

Dintre acestea, 82 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Principala cauză care a condus la retragerea certificatelor de înmatriculare a fost constatarea de defecțiuni tehnice.

 

Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare în vederea impunerii unui climat de disciplină și siguranță în rândul conducătorilor de autovehicule și pentru consolidarea autorității polițiștilor în relația cu participanții la traficul rutier.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img