vineri, 19 aprilie, 2024

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII RUTIERI VASLUIENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Distribuie:

Publicat:

În perioada 15 – 16 ianuarie 2022, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din județul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă prevederile privind limitele legale de viteză.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 15 polițiști, au fost verificate aproximativ peste 190 de vehicule și au fost testați alcoolscopic peste 50 de conducători de vehicule.

 În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 117 sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și legislației conexe, în valoare de peste 58.700 de lei. De asemenea, au fost reținute 23 permise de conducere și a fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

          Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (17) și alte abateri (6). Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost următoarele: constatarea defecțiuni tehnice (7) și alte abateri (2).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Exemplificăm :

În data de 15 ianuarie 2022, ora 9:00, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 246, în comuna Codăești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autovehicul înmatriculat în județul Iași, condus de către un bărbat de 54 de ani, din comuna Ciortești, județul Iași.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img