News Flash:

Accidentul vascular cerebral: analgezicul popular care ar putea reduce riscul

24 Mai 2022
395 Vizualizari | 0 Comentarii
AVC ATAC VASCULAR CEREBRAL ISCHEMIE CREIER HEMORAGIE GRAVA scaled

Stilul de viață sănătos poate împiedica apariția unui accident vascular cerebral. De la schimbările în dietă la exerciții fizice, poți face multe pentru a reduce riscul. Cu toate acestea, un analgezic popular ar putea oferi ajutor, potrivit unui studiu.

Clasat drept o urgență medicală, accidentul vascular cerebral apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți a creierului tău este întreruptă. Această afecțiune severă lovește peste 100.000 de oameni anual. Din fericire, aspirina ar putea ajuta, relatează specialiștii de Universitatea din Vigo.

În urma unui studiu s-a constatat că administrarea unei doze zilnice de aspirină la momentul potrivit ar putea reduce șansele de accident vascular cerebral cu până la 50 %. Cercetătorii de la Universitatea din Vigo au analizat prevalența decesului cardiovascular la 10.000 de bărbați.

Ei au comparat datele în funcție popularul analgezic, dacă a fost luat dimineața sau seara.

Cercetătorii au observat că o aspirină luată înainte de culcare a redus la jumătate riscul unui accident vascular cerebral fatal.

Echipa a explicat că acest lucru s-ar putea datora procesului „farmacocinetic” al organismului, când începe distribuirea medicamentelor în tot corpul.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032671 (s)