joi, 28 martie, 2024

Aceasta este prognoza meteo pentru vara! Vin trei luni de CANICULA, dar si cu FURTUNI

Distribuie:

Publicat:

PROGNOZA METEO VARA. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni, fiind asteptata o vara secetoasa, caniculara si cu furtuni.

"Sunt asteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius in toate lunile de vara, avand astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica si instalarea caniculei pentru perioade indelungate. Pentru lunile urmatoarele semnalele arata ca seceta se va instala indeseobi in regiunile in care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est si est ale teritoriului tarii. De asemenea, estimarile ne indica faptul ca precipitatiile pe parcursul verii vor avea un caracter de ploi torentiale, cantitati de apa ridicate intr-un intervaol foarte scurt", a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, pentru Romania TV.

PROGNOZA METEO IUNIE
Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de norma climatologica in regiunile nordice si centrale si mai ridicate in restul teritoriului. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii.

PROGNOZA METEO IULIE
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat normal, indeosebi in regiunile sudice, sud-estice si vestice. Cantitatile totale lunare de precipitatii se vor situa sub mediile climatologice in toate regiunile, deficitul cel mai pronuntat fiind de asteptat in sud-est si sud.

PROGNOZA METEO AUGUST
Temperaturile medii vor continua sa se situeze peste norma climatologica, in cea mai mare parte a tarii. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in toate regiunile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img